Antena Căutare

De ce este ziua de marți 13 una ghinionistă? Superstițiile celor 13 ceasuri rele. Ce să nu faci în această zi

Marti 13, ziua celor 13 ceasuri rele. Afla ce reprezinta ziua de marti 3 și ce ar trebui sa nu faci in aceasta zi. Afla daca ești printre persoanele carora aceasta zi le poarta noroc. Zodii care au noroc in ziua de 13.

Marți 13, ziua celor 13 ceasuri rele. Află ce reprezintă ziua de marți 3 și ce ar trebui să nu faci în această zi. Află dacă ești printre persoanele cărora această zi le poarta noroc.

Marți în tradiţia populară este considerată o zi nefastă,pentru că are trei ceasuri rele. De aceea,se evitau activităţi importante ca aratul,semănatul,construirea unei case sau a unei fântâni etc.,iar în această zi nu se făceau nunţi,logodne şi nu se mergea în peţit.
În tradiţia populară ziua este patronată de două ciudate reprezentări mitice:Marţolea şi Marţiseara.

Astfel, superstiţiile înrădăcinate în cultura unui număr mare de popoare fac din această zi una de-a dreptul apocaliptică. Dacă marţi, zi cu trei ceasuri rele, mai pică şi data de 13, e clar că ghinionul este triplat și toată lumea se așteaptă ca în această zi omenirea să aibe doar de suferit.

Astrele sunt favorabile! Numerele norocoase la Loto pentru zodia Balanță

Marți 13. Semnificația numărului 13

Numărul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest număr.

Combinaţia marţi 13 este considerată una din cele mai nefaste, pentru ca marţi aduce, potrivit traditiei, trei ceasuri rele, iar numărul 13 înseamnă ghinion.

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Multe țări evită folosirea cifrei 13 la diferite numetorări, cum ar fi la case, străzi, apartamente, etaje etc, Ei înlocuiesc cifra 13 cu 12 bis.

Întâmplator (sau poate nu?), mulţi criminali în serie au avut nume alcătuite din 13 litere: Jack The Ripper, Charles Manson, Jeffrey Dahmer, Theodore Bundy şi Albert de Salvo.

Ce înseamnă dacă visezi pisica neagră - Avertisment puternic​

Cui aduce noroc numărul 13 ?

Numărul 13 le este benefică celor din zodia Peştilor şi a Scorpionilor, în general celor care se află în semne de Apă. Şi celor din zodia Taurului, Capricornului şi Vărsătorului cifra 13 le aduce noroc.

De ce pisica neagră aduce ghinion și cum de norocul poate fi atras de o banală potcoavă? Tu te-ai întrebat vreodată de unde vin superstițiile?

Marți 13. Ce nu trebuie să faci în ziua de marți 13

  • Să nu inviţi niciodată 13 oameni la masă sau să nu te aşezi niciodată cu 13 oameni la masă
  • Dacă 13 cade într-o zi de vineri sau de marţi, cu siguranţă se va întâmpla ceva rău în această zi
  • Dacă într-o cameră sunt 13 persoane, cel care sta în dreptul oglinzii sigur va muri
  • Într-o zi de 13 nu trebuie să începi să construieşti nimic
  • Dacă eşti născut în ziua de 13 eşti ghinionist
  • Nu este bine să planifici nimic important într-o zi de 13

Sursa: adevarul.ro

Lucrează ca fotomodel deși suferă de o boală de piele incurabilă de care toată lumea fuge. Acum se bucură de un succes u... Un copil din România a ținut un discurs în Parlamentul Britanic. A ridicat audiența în picioare și a mulțumit în limba r...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x