- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Porumbul fiert este una dintre bucuriile verii, iar acum suntem în plin sezon. Pe lângă gustul său delicios și amintirile din copilărie pe care le activează, mulți nu știu ce proprietăți ascunde chiar și apa în care este fiert. Se pare că această apă are o proprietăți nutritive și pentru a scoate tot ce este mai bun din ea se poate refolosi în alte contexte. Iată de ce nu este bine să arunci apa în care a fierb porumbul, dar și ce poți face cu ea în schimb.
La ce poți folosi apa în care ai fiert porumbul. Ce proprietăți nutritive ascunde
Potrivit spynews.ro, nu e indicat să arunci apa în care ai fiert porumbul și mai mult, aceasta poate fi folosită și în alte contexte. În timpul fierberii, îndrăgita legumă de vară elimină mai multe substanțe nutritive, astfel încât o puteți utiliza, în continuare, la gătit.
De exemplu, datorită aromelor pe care porumbul le elimină, lichidul poate fi folosit în pregăteirea altor feluri de mâncare, având un gust delicios.
Mai mult, alături de alte legume, poate sta la baza unei supe de legume savuroasă, sau poate fi folosită pentru sosul de la paste. Apa în care ai fiert porumbul este foarte potrivită și pentru a găti o tocăniță gustoasă ca la bunica.
Cu toate acestea, sursa menționată anterior spune că e important să fie utilizată în scurt timp pentru că, ținuă la frigider, își va pierde aroma.
Ce beneficii pentru sănătate are porumbul fiert și câte calorii are un știulete
Porumbul are un conținut ridicat de carbohidrați și este plin de fibre, vitamine și minerale. De asemenea, este relativ scăzut în proteine și grăsimi.
164 de grame de porumb dulce conține:
Calorii: 177 calorii
Carbohidrati: 41 grame
Proteine: 5,4 grame
Grăsimi: 2,1 grame
Fibre: 4,6 grame
Vitamina C: 17% din valoarea zilnică
Tiamina (vitamina B1): 24% din valoarea zilnică
Folat (vitamina B9): 19% din valoarea zilnică
Magneziu: 11% din valoarea zilnică
Potasiu: 10% din valoarea zilnică.
Majoritatea carbohidraților din porumb provin din amidon, care poate crește rapid glicemia, în funcție de cantitatea consumată. Cu toate acestea, are și un conținut ridicat de fibre, care ajută la echilibrarea nivelului zahărului din sânge.
Datorită profilului său nutritiv impresionant, majoritatea oamenilor pot beneficia de consumul de porumb ca parte a unei diete echilibrate. Este, de asemenea, un aliment natural fără gluten și poate fi consumat de cei care evită acest component proteic.
Un bărbat a angajat un detectiv particular care să îi urmărească familia din amuzament. Ceea ce a descoperit i-a schimba... Momentul emoționat în care o balenă salvează o femeie de atacul unui rechin. Imaginile uluitoare surprinse în adâncuri...