Antena Căutare

Șalău cu sos de unt cu spanac și porumb glazurat cu unt aromatizat. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 22 iulie 2022

În ediția din 22 iulie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a preparat mai multe rețete culinare printre care și o delicioasă și interesantă rețetă de șalău cu sos de unt cu spanac și porumb glazurat cu unt aromatizat.

Galerie
Șalăul preparat la tigaie se așază pe un pat de sos de unt cu spanac și se servește cu boabe de porumb

Chef Nicolai Tand, bucătarul de serviciu în ediția din 22 iulie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, ne-a oferit câteva idei de preparate pentru un weekend petrecut alături de cei dragi. Una dintre rețetele preparate de Nicolai în acest scop a fost rețeta de șalău cu sos de unt cu spanac și porumb glazurat cu unt aromatizat.

Foarte interesant este sosul de unt cu spanac, dar la fel de interesant este și untul aromatizat cu care a glazurat porumbul fiert. Dacă doriți să-i răsfățați și voi pe cei dragi cu un astfel de preparat, vă oferim mai jos rețeta cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Citește și: Avertizări privind dieta cu ou fiert. Ce spun cele mai recente studii

Șalău cu sos de unt cu spanac și porumb glazurat cu unt aromatizat - Ingrediente

  • Pentru prepararea șalăului:
  • 1 bucată de șalău
  • sare și piper
  • puțin ulei
  • Pentru prepararea untului aromatizat:
  • 50 gr unt
  • 1 linguriță cu ulei de măsline
  • 1/2 ceapă tocată mărunt
  • sare și piper
  • o mână de frunze de spanac
  • 50 ml apă

Citește și: Spanac cu orez. Rețetă simplă și gustoasă

  • Pentru prepararea porumbului glazurat cu unt aromatizat:
  • 4-5 știuleți de porumb
  • apă și sare
  • 50 gr unt
  • câteva bucăți de anșoa
  • sare și piper
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 vârf de linguriță cu busuioc uscat
  • 1/2 linguriță de zeamă de lămâie
  • puțină boia de ardei iute sau fulgi de chili
  • 1 linguriță de parmezan răzuit

Citește și: Plăcinte cu omletă și spanac, preparate la tigaie

Rețetă de șalău cu sos de unt cu spanac și porumb glazurat cu unt aromatizat - Mod de preparare

Chiar dacă lista de ingrediente este ceva mai mare, sunt ingrediente simple și accesibile, iar rețeta se prepară rapid și foarte ușor.

Cum preparăm șalăul și sosul de unt cu spanac

Bucata de șalău se curăță de oase și se asezonează cu sare și piper. Se prepară la tigaia unsă cu puțin ulei, mai întâi pe partea cu piele pentru 4-5 minute, apoi pe cealaltă parte pentru alte 4-5 minute.

Citește și: Fingers de șalău în crustă de cocos. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 18 iulie 2022

Pentru sosul de unt cu spanac se pune o tigaie la încins în care se adaugă uleiul de măsline și untul. Apoi se adaugă o ceapă tocată mărunt și se amestecă până când se caramelizează. Se adaugă și frunzele de spanac și se amestecă și acestea până când se înmoaie. Se presară sare și piper, apoi se trece totul prin blender și printr-o sită deasă. Va rezulta un sos fin și cremos de o culoare ce încântă privirile.

Cum se prepară porumbul glazurat cu unt aromatizat

Porumbii se depănușează și se clătesc cu apă rece. Se așază într-un vas și se acoperă cu foi de porumb, apoi se toarnă apă. Se adaugă și puțină sare și se fierb porumbii până când se pătrund bine boabele.

Între timp se prepară untul aromatizat. Se amestecă într-un bol untul moale cu usturoiul răzuit și toate ingredientele din listî până când se transformă într-o cremă omogenă și foarte aromată.

Citește și: Somon în crustă de aluat, cu unt aromatizat. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 27 iunie 2022

Cu acest unt aromatizat se glazurează porumbii după fierbere și se servesc alături de șalău și sosul de unt cu spanac.

Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Nicolai Tand, despre modul de preparare al rețetei de șalău cu sos de unt cu spanac și porumb glazurat cu unt aromatizat, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 21 iulie 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.

Ratatouille în foietaj. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 22 iulie 2022... Salată rucola cu dovlecei și ficăței la grătar. Rețeta lui Cătălin Rizea la Neatza de Weekend, 24 iulie 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x