Antena Căutare

De ce nu trebuie să mănânci pepene roșu seara. Efectul la care nu te-ai fi gândit

Pepenele este unul dintre cele mai consumate fructe în perioada verii. Nelipsit de pe mesele românilor, acesta ajunge chiar să înlocuiască desertul sau o masă principală. Descoperă de ce nu trebuie să mănânci pepene roșu seara.

femeie care taie un pepene rosu Galerie
Specialiștii au explicat ce se întâmplă dacă mănânci pepene seara | sursa foto: Shutterstock

În timpul verii, pepenele este unul dintre cele mai consumate fructe. Gustul dulce și textura zemoasă ne ajută nu doar să ne hidratăm și să ne răcorim, ci și să savurăm ceva dulce. Unii îl mănâncă gol, alții cu pâine sau chiar cu brânză, în funcție de preferințe.

Sunt situații în care pepenele roșu ajunge să fie nu doar gustare sau desert, ci o masă în sine. Specialiștii trag un semnal de alarmă și avertizează ce se întâmplă dacă mănânci pepene roșu seara și de ce ar trebui să eviți acest obicei.

Citește și: Fructe recomandate după vârsta de 50 de ani. De ce sunt esențiale pentru sănătatea ta

De ce nu trebuie să mănânci pepene roșu seara, de fapt. Efectul la care nu te-ai fi gândit

Mulți dintre români aleg să mănânce, în serile calde de vară, bucăți generoase de pepene roșu, crezând că astfel vor reuși să aibă parte de o cină ușoară, răcoritoare și cu puține calorii.

Totuși, specialiștii în materie de nutriție trag un semnal de alarmă și explică cât de nociv este acest obicei și de ce nu trebuie să mănânci pepene roșu seara, de fapt.

Citește și: Cele mai bune fructe pentru a reduce grăsimea abdominală. Ce poți include în dieta ta zilnică

În urmă cu ceva timp, chiar celebrul medic Mihaela Bilic a dezvăluit informații în acest sens.

„Pepenii- ispita verii

Ce ar fi vara fara o felie zemoasa si racoritoare de pepene? Sau mai bine doua? Sau si mai bine o jumatate de pepene numai pentru tine pe care sa-l scobesti cu lingura si sa-l mananci pana la coaja?

Citește și: Cum se taie pepenele mai ușor. Top 10 moduri simple și rapide

Si ce daca simti ca-ti plesneste burta, pepenele e apa cu un strop de zahar si dupa ce faci pipi poti s-o iei de la capat.

Singura mea dilema e asta cu slabitul. Te ingrasi daca te umfli cu pepene? Un lucru e sigur, nici de slabit nu slabesti atata timp cat burta e plina. E o situatie similara cu mancatul de cirese...cu castronul:)) Am curajul sa afirm ca nu pepenele ingrasa, ci cantitatea. Sau poate painea sau branza cu care merge asa de bine. Sau poate masa copioasa pe care am avut-o inainte de desertul cu pepene.

Citește și: Cum alegi pepenele roșu ca să fie copt și dulce. Trucuri pentru un gust perfect

Nici macar nu merita sa ne facem griji, pepenele e prea bun, racoritor si hidratant pentru zilele caniculare de vara iar pentru cei care postesc poate sa tina si de foame. Pietele si marginile drumurilor sunt pline cu munti de pepeni asa ca faceti o cura de pepene de orice culoare!”, a scris Mihaela Bilic în urmă cu ceva timp pe pagina sa oficială de Facebook.

Mai mult decât atât este important de subliniat faptul că fructele nu pot înlocui o masă principală. Fructoza din fructe este procesate de ficat în mod similar cu alcoolul. Mușchii nu pot funcționa cu fructoza, așa că aceasta se transformă în grăsime de rezervă, căci organismul nu are ce să facă altceva cu ea. Grăsimea ajunge să se depună pe abdomen și astfel apare fenomenul de „burta băutorului de bere”, mai arată specialiștii în nutriție.

Citește și: Cum poți împiedica fructele să mucegăiască: tips&tricks

Mindy are 30 de ani și iubește un bărbat care are dublul vârstei ei. Cum arată pensionarul cu care va avea un copil... Iluzie optică virală. Câte femei poți să vezi în această imagine? Răspunsul pe care puțini îl ghicesc din prima...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x