Antena Căutare

Cum alegi pepenele roșu ca să fie copt și dulce. Trucuri pentru un gust perfect

Să alegi un pepene roșu copt îndeajuns de bine ca să aibă gustul perfect pare să fie o adevărată artă. Totuși, folosind trucurile de mai jos, cu siguranță nu vei da greș.

imagine cu un barbat alegand pepenele rosu perfect Galerie
Ce trucuri există ca să alegi un pepene roșu copt, cu gust perfect | sursa foto: Profimedia

Cel mai îndrăgit fruct al verii este pepenele roșu, mai ales cel copt și cu gust dulce, perfect pentru orice moment al zilei. Cu siguranță ți s-a întâmplat măcar o dată în viață să îți fie poftă să savurezi o felie rece de la frigider, dar să fii extrem de dezamăgit atunci când ai gustat, fiindcă „nu ai nimerit” pepenele.

Citește și: Beneficii ale consumului de pepene roșu. 4 lucruri mai puțin știute despre acesta

Descoperă mai jos ce trucuri trebuie să folosești ca să găsești un pepene roșu copt, cu gust perfect.

Cum alegi pepenele roșu ca să fie copt și cu gust perfect

Mulți consideră că vara nu este completă dacă nu ai savurat, măcat de câteva ori, o porție generoasă din acest fruct răcoritor. Unii îl servesc simplu, alții cu pâine sau cu bucăți de brânză.

Indiferent de „garnitura” aleasă”, toți căutăm să alegem pepenele roșu cât mai copt, cu gust perfect. Ce trucuri trebuie să folosești ca să găsești un fruct zemos sau unul dulce?

Citește și: Cum arată femeia care spune că mănâncă doar jumătate de pepene și o înghețată până la prânz, în fiecare zi

Pentru mulți, cea mai sigură metodă pare să fie cea a „capacului”. Totuși, cum alegi pepenele roșu ca să fie copt, fără să îl guști înainte? Mai simplu decât ți-ai putea imagina.

oameni la cules de pepene

Ce trucuri există ca să alegi un pepene roșu copt, cu gust perfect

În primul rând este important să îl ridici și să îl analizezi atent. Dacă pare mai ușor decât te-aș fi așteptat, în comparație cu mărimea, atunci acesta ar putea să fie un semn clar că fructul nu e îndeajuns de bine copt. Dacă e mai greu decât anticipasei, atunci cu siguranță respectivul pepene roșu e copt bine și are un gust bun.

Citește și: Adevărul despre dieta cu pepene roșu. Sfaturi de la nutriționiști

Un semn după care se ghidează mulți și nu dau greș, atunci când vine vorba despre alegerea unui pepene roșu cu gust perfect, este pata ce se formează în locul în care fructul a stat pe pământ. Dacă această zonă este albă sau verzuie, atunci clar pepenele nu e copt. Cu cât această zonă este mai galbenă sau chiar portocalie, cu atât penenele roșu este mai copt, zemos și dulce, arată cei de la thekitchn.com.

De asemenea, este extrem de important să te uiți la codiță. Cu cât aceasta este mai uscată, cu atât fructul este mai copt și mai bun de mâncat. De ajutor poate să fie și sunetul pe care îl auzi atunci când îl lovești. Ca să fie un pepene copt și cu gust perfect, dulce și zemos, atunci când îl bați cu palma acesta trebuie să „sune” plin.

În plus, e important să menționăm faptul că un pepene cu formă lunguiață o să fie zemos (apos), în timpul ce pepenele roșu rotund, atunci când e copt, are un gust intens dulce.

Sydney Smith, "femeia-girafă" din Statele Unite, și-a scos cele 15 inele de pe gât. Cum arăta și cum arată acu... Participantele la un concurs de frumusețe din Brazilia au pozat nud, acoperite doar de vopsea. Care a fost motivul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x