Antena Căutare

De ce să nu faci poze în cimitir. Avertismentul de care trebuie să ții cont

Puțini oameni țin cont de locurile pe care le fotografiază. Specialiștii în fenomene paranormale trag un semnal de alarmă în ceea ce privește fotografiile realizate în cimitire.

colaj cimitir cu cruci și morminte și femeie care stă cu capul plecat în fața unei cruci
Anumite locuri sunt încărcate de energii pe care nu ar trebui să le conservi în apropierea ta | Shutterstock

Fotografiile sunt un colț de memorie care dăinuie pentru mult timp. Tocmai de aceea, oamenii importalizează cele mai importante momente din viața lor: naștere, botez, primii pași, prima zi de școală, căsătorie și chiar și moartea.

Puțini țin cont de faptul că anumite locuri sunt încărcate de energii pe care nu ar trebui să le conserve în apropierea lor. Orice aduci în casă are o energie proprie. La fel se întâmplă și cu fotografiile. Iar nu întotdeauna poartă energii pozitive.

Citește și: De ce să nu lași niciodată acest obiect pe masă în timpul nopții. Greșelile banale la care Lidia Fecioru ne spune să luăm aminte

De exemplu, unele persoane țin să fotografieze mormântul după slujba de înmormântare a vreunui apropiat. Acestea sunt de regulă cele care nu locuiesc aproape de locul de veci al răposaților. Speciliștii în fenomene paranormale susțin că este o mare greșeală și trebuie evitată.

Avertismentele în ceea ce privește instantaneele făcute în cimitir

Conform unei surse, prin fotografierea proaspătului mormânt se imortalizează spiritul decedatului. Astfel, acesta poate pătrunde în locuință împreună cu instantaneul. În urma primirii acestui spirit în propria locuință pot apărea fenomene misterioase, iar viața oamenilor se poate schimba considerabil, și nu în bine.

Citește și: De ce nu este recomandat să purtăm aceleași haine două zile la rând. Există câteva superstiții legate de acest obicei

Dacă însă se dorește cu ardoare o ultimă amintire cu persoana decedată, este de preferat ca fotografia să fie făcută pe timp de zi și să fie păstrată într-un loc separat de albumele de familie și celelalte fotografii făcute de-a lungul timpului. Astfel trebuie dedicat un loc special, pentru ca energiile fotografiilor respective să nu interfereze cu cele deja existente în locuință.

Cimitirul este un loc încărcat de energie negativă, iar potrivit specialiștilor în fenomene paranormale spiritele celor decedați nu sunt totdeauna binevoitoare cu cei rămași în viață.

Citește și: Aurel Pădureanu nu și-a revenit nici acum după moartea Corneliei Catanga. Ce vrea să facă la mormântul regretatei artiste

De asemenea, circulă printre oameni o legendă, conform căreia un tânăr, împreună cu iubita sa, și-a făcut fotografii în cimitir. Aceștia au fost abordați de un bătrân care i-a prevenit că nu este bine să aibă instantanee cu mormintele, deoarece spiritele celor decedați pot pătrunde în fotografii și astfel în casa celui care deține fotografiile respective.

Când au vrut să îi răspundă bătrânului și-au dat seama că acesta dispăruse. În ciuda tuturor semnelor, tânărul nu i-a dat crezare, continuând să se fotografieze cu mormintele.

Citește și: Unde se află primul cimitir digitalizat din România. Simpla scanare a unui cod QR oferă informații despre cei înmormântați acolo

În continuare se spune că tânărul s-a despărțit de iubita sa și a fost urmărit de ghinioane. Nimeni nu știe dacă totul a fost o simplă coincidență ori spusele bătrânului au devenit realitate.

Deși poate fi doar o coincidență, este cunoscut faptul că cimitirele sunt locuri ale tristeții, energiei negative și doliului. De asemenea, sunt încărcate de emoții contradictorii de care este bine să se elibereze oamenii până la sosirea în propriile locuințe.

„Răpirea din serai” a devenit emblema unei epoci. Cu cât se vinde acum carpeta... Un doodle special de la Google aniversează ziua de naștere a lui Rashidi Yekini, celebrul fotbalist nigerian...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x