Antena Căutare

De ce conduc englezii pe partea stânga. Motivul te va pune pe gânduri. Te-ai fi așteptat?

Te-ai întrebat vreodată de ce în Anglia autoturismele ciruclă pe partea stânga? Ei bine, răspunsul singur te va uimi. Știai asta?

Te-ai întrebat vreodată de ce în Anglia autoturismele ciruclă pe partea stânga? Ei bine, răspunsul singur te va uimi. Știai asta?

Încă din cele mai vechi timpuri, europenii circulau pe partea stângă. În Franța, aristocrații mergeau pe partea stângă, în timp ce oamenii de rând pe partea dreapta. Astfel, se făcea diferența clară între clasele sociale.

Napoleon a fost cel care a dat ordin ca fiecare provincie cucerită să își schimbe direcția traficului. Anglia a fost singura țară mare din Europa care nu a adoptat acest obicei.

Potrivit unor cercetări, în țările în care se conduce pe partea stângă au loc mai puține accidente. Se pare că omul este construit, din punct de vedere anatomic, pentru a circula pe partea stânga, deoarece vederea periferică a ochiului drept este mult mai dezvoltată decât cea a ochiului stâng.

Achi, căţeluşul care merge la muncă zi de zi! Stăpânul său nu îl lasă acasă în nicio zi!... Un bărbat și-a părăsit familia și ACUM trăiește ca o fetiță de șase ani! A fost adoptat de o familie - VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x