Live acumObservator 12
Prime Time 20:30X Factor

FOTO| De Crăciun, îl trimitem pe Iisus la gazare și îl agățăm în brad! Decorațiunile scandaloase, retrase imediat de pe cel mai mare site de vânzări din lume

Peste un milion de oameni, omorâți ca niște șobolani. Supraviețuitorii, marcați pe viață. Lagărul de concentrare de la Auschwitz a fost transformat, în an acest an, în decorațiuni de pus în bradul de Crăciun. Frumos, nu?

Lagărul de concentrare de la Auschwitz a devenit temă pentru decprațiunile de Crăciun

Hepta

Colecția de decorațiuni de Crăciun comercializată pe site-ul Amazon a primit critici dure de la reprezentanții unui muzeu din Polonia. Potrivit The Guardian, printre produse se afla chiar şi o figurină cu Iisus trimis la exterminare.

Oficialii muzeului au solicitat retragerea imediată a produselor, motivând că Amazon a dat dovadă de lipsă de respect faţă de tragica semnificaţie a lagărului din sudul Poloniei.

„Să vinzi ornamente de Crăciun cu asemenea imagini nu este deloc potrivit. Cum ai putea asocia Auschwitz-ul cu un desfăcător de sticle?”, au spus reprezentanţii muzeului pe o reţea de socializare.

Aceştia au adăugat mai târziu că Amazon ar fi retras de pe site obiectele jignitoare pentru o întreagă istorie dureroasă, încă proaspătă pentru oamenii din întreaga lume.

Americanii de la celebra companie online au declarat că „Toţi comercianţii trebuie să urmeze protocolul vânzărilor, iar cei care nu respectă regulile vor fi traşi la răspundere. Produsele vizate au fost retrase”.

„Broasco! Ai picioarele râioase! Marș!”. Avea doar 13 ani și își dorea teribil să trăiască, dar Îngerul Morții a împins-o spre sfârșit. Povestea cumplită a unei fetițe din România

Cunoscut drept cel mai mare lagăr de exterminare nazist, Auschwitz a devenit locul emblematic de implementare a soluției finale, un element major în punerea în practică a Holocaustului; se estimează că cel puțin 1,1 milioane de persoane au fost omorâte acolo, din care peste 90% au fost evrei.

Pentru ca asemenea atrocități să rămână vii în amintire, iar victimele terorii naziste să nu fie uitate niciodată, UNESCO a declarat lagărele de la Auschwitz, în 1979, ca parte a moștenirii culturale universale a omenirii. Printre barăcile care compun acest teritoriu al groazei, acum crește iarba. Unele locuri sunt frumos amenajate cu adevărate covoare de flori. Cu toate acestea, prezența crematoriilor, a furnalelor, a barăcilor de triere și a zidului morții, obligă la o permanentă rememorare a tot ce s-a întâmplat atunci. S-a amenajat o expoziție în fiecare bloc al morții ce prezintă posterității obiecte și spații încărcate de suferința oamenilor ce le-au populat, conform Wikipedia.

Recomandari