Antena Căutare

Descoperirea ce schimbă istoria, la Bistrița! „Acum 12 milioane de ani...”

Descoperire uluitoare făcută la Bistrița! Specialiștii săpau în pământ atunci când au dat peste ceva de-a dreptul incredibil!

Descoperire uluitoare făcută la Bistrița! Specialiștii săpau în pământ atunci când au dat peste ceva de-a dreptul incredibil!

Recent, arheologii de la Muzeul Județean din Bistrița au reușit să scoală la lumină vestigii extrem de importante ce arată cum era viața în această regiune, în urmă cu aproximativ 12 milioane de ani!

Concret, specialiștii au scos la iveală fosilele unui delfin preistoric, ce ar fi avut nu mai mult de un metru lungime. Acest lucru arată că în urmă cu milioane de ani, la vest de Bistrița totul era acoperit de Marea Sarmatică.

Asemenea delfini au fost descoperiți și în alte localități precum Cluj-Napoca, Tășad (Jud. Bihor) sau Domașnea (jud. Caraș-Severin).

Descoperirea ce schimbă istoria, la Bistrița! „Acum 12 milioane de ani...”

Însă niciodată în Bistrița-Năsăud. Din același loc, au mai fost aduse la zi un rest de pește de talie destul de mare, precum și oase post-craniene de mamifere continentale.

Această descoperire de nivel regional european de la Fântânele este extrem de valoroasă pentru cunoașterea istoriei geologice a acestui spațiu.

Ea completează datele din Transilvania, şi devine o descoperire extraordinară, mai ales că În ținuturile bistrițene, până în prezent s-au colectat relativ puține fosile, arată cei de la bistriteanul.ro.

Ea e Maria, femeia cu cei mai mari ochi din lume! Bărbații o iau razna când o văd | FOTO... A fost primul „muritor de rând” care a intrat la Disneyland, în 1955. Abonamentul pe viață primit de Dave este folosit î...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x