Antena Căutare

Și-a pierdut un picior, l-a părăsit iubita, a crezut că pentru el viața s-a sfârșit, însă după cinci ani a devenit milionar în lire sterline

Un muncitor român și-a pierdut un picior în urma unui accident suferit într-o fabrică din Londra. Bărbatul a fost despăgubit de statul englez cu două milioane de lire, însă după cinci ani de procese.

Un avocat român din Londra a fost cel care s-a ocupat de proces, iar după cinci ani de umblat prin tribunale, românul rămas fără un picior a reușit să obțină de la statul britanic o despăgubire de 2 milioane de lire, scrie Libertatea.ro

Tânărul, care a rămas fără un picior, lucra într-o fabrică de ansambluri metalice, unde normele nu ar fi fost să respectate. În timp ce el se afla sus pe un stâlp, un coleg a pornit o macara, care i-a retezat piciorul. Avea doar 25 de ani și venise în această țară să-și facă un rost.

Avocatul lui, Remus Robu a luptat cinci ani cu firma care nu voia practic să își recunoască vreo vină, și care nici nu avea asigurare, aceasta fiind obligatorie în Marea Britanie.

„Din 2015 până acum o săptămână am negociat. A fost o perioadă lungă pentru că a trebuit să ținem toate dovezile medicale, noi a trebuit să expunem pas cu pas toate problemele pe care le-a atras acest accident. Mă refer aici și la problemele emoționale, fiindcă prietena lui de atunci l-a părăsit. Dar asta e doar o parte. A fost și în interesul lor să tărăgăneze pe cât posibil, probabil în mintea lor a fost că o să plece înapoi în România”, povestește avocatul român.

Abia după cinci ani de mediere, firma și-a recunoscut vina

Cazul nu a mai ajuns în instanță, suma a fost obținută prin mediere. În ziua înțelegerii, au stat la aceeași masă de la 10 dimineața la 7 seara, discutând. A făcut diferența și o probă video pe care românii au adus-o.

„Am avut niște dovezi video și am arătat că după acest accident s-a continuat același sistem de muncă. Am avut pe cineva din interior care a filmat cum cobora pe același stâlp.”, spune avocatul. în prezent, românul poartă o proteză foarte performantă, care oferă posibilitatea de a se deplasa și aproape că nu se observă faptul că are o problemă la picior.

Avocatul Robu e în Marea Britanie din 1995 și a lucrat întâi într-un restaurant, apoi pe un șantier. Apoi a decis să devină avocat și a început facultatea. În paralel a lucrat ca translator la o firmă de avocatură, apoi și-a făcut stagiatura. Din 2015 este avocat și apără drepturile muncitorilor români care nu de puține ori dau față cu o politică discriminatorie a angajatorilor față de mncitorii din Est, scrie sursa.

„Nu-i las! Am purtat bocancii de constructor, știu ce înseamnă viața pe șantier și nu vreau să-i las să fie bătaia lor de joc… Și-așa știu că au viață grea la locul de muncă, mai și suferă accidentele astea foarte grave. De ce să-i las? Toată lumea e protejată de aceeași lege, nu există o lege pentru britanici și una pentru români”, spune cu avocatul român, scrie aceeași sursă.

foto: libertatea.ro

Primul album de benzi desenate despre decembrie 1989 publicat în România, lansat la Bucureşti... Picturi neo-impresioniste de Pissarro şi Signac, vândute la Sotheby's pentru 22 de milioane de lire sterline...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x