Antena Căutare

Plasticul biodegradabil a devenit realitate: din ce este făcut

Plasticul reprezintă cea mai mare problemă cu care se confruntă planeta noastră, când vine vorba de poluare, din cauza faptului că nu este biodeagradabil. Se pare că există însă o soluție.

Plasticul reprezintă cea mai mare problemă cu care se confruntă planeta noastră, când vine vorba de poluare, din cauza faptului că nu este biodeagradabil. Se pare că există însă o soluție.

Pădurile, răurile și oceanele planetei noastre sunt pline de plastic. Cantitățile sunt din ce în ce mai mari și, până de curând, nu părea că vom găsi o alternativă fiabilă la această problemă. Trecând peste problema de educație care este parțial responsabilă de această situație, se pare că există o substanță care se comportă similar cu plasticul, dar reușește să fie biodegradabilă. Asta înseamnă că nu mai rezistă sute de ani în natură și nici nu joacă un rol important în distrugerea faunei.

Un grup de ingineri de la Universitatea din Valea Atemajac din Mexic a reușit să creeze o substanță ce pare să împărtășească fiabilitatea plasticului, fără părțile sale negative. Materialul cu pricina este realizat, în cea mai mare parte, din suc de cactus.

Alternativa la plastic realizată în Mexic este rapid biodegradabilă în momentul în care ajunge pe pământ și nici nu are vreo legătură cu utilizarea de petrol pentru a se materializa. Conform celor de la BBC, soluția creată de echipa condusă de Sandra Pascoe Ortiz ar fi perfectă pentru împachetarea alimentelor.

Noul ”plastic” începe să se dezintegreze după o lună, atunci când stă în pământ, iar când stă în apă, durează doar câteva zile. ”Este un produs non-toxic.Toate materialele pe care le folosim pot fi consumate atât de oameni, cât și de animale, fără a face rău”, a insistat Sandra Pascoe Ortiz. Cu alte cuvinte, chiar dacă această nouă formă de plastic ar ajunge în oceane, nu ar face rău peștilor sau broaștelor țestoase, la fel ca paiele de plastic, de exemplu. În plus, s-ar dizolva foarte repede.

La ora actuală, partea de producție a plasticului din cactus se realizează doar în laboratorul lui Ortiz, dar nu ar trebui să dureze foarte mult până când producția se va muta într-o unitate industrială.

Primul desen de Gauguin, adjudecat pentru 80.000 de euro... Magician, dat dispărut în apele unui râu în timp ce prezenta un număr de magie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x