Antena Căutare

Doi soţi din Satu Mare au organizat o expediţie cu maşina până în cel mai friguros oraş din Siberia. Călătoria va dura aproximativ 50 de zile

Doi soţi din Satu Mare au plecat în expediţia vieţii lor, către polul frigului din Siberia. Vor să ajungă cu maşina în oraşul unde într-o zi obişnuită de iarnă sunt -40 de grade Celsius. Iar planurile nu se opresc aici. Anul viitor vor reface drumul spre polul frigului şi în compania fiului lor.

Pregătirile pentru expediţie au început încă din primăvară. Maşina cu care au plecat Attila şi Kinga a trebuit modificată astfel încât să suporte drumul în condiţii de frig extrem. De asemenea, cei doi au fost nevoiţi să-şi comande haine speciale care să le ţină de frig în îndepărtata Siberie. În timp ce Attila nu este la prima expediţie, pentru Kinga totul este nou.

Cei doi vor să ajungă până în ianuarie în oraşul Oymyakon, considerat Polul Frigului din Siberia. Acolo, în urmă cu aproape 100 de ani, a fost înregistrată temperatura record de -71 de grade Celsius. În mod normal, temperatura este de -40 de grade. Dar cei doi călători privesc expediţia ca pe o terapie de cuplu.

Expediţia va fi şi un schimb de cultură şi obiceiuri. De Crăciun, Kinga, bucătar de profesie, le va găti prietenilor din Rusia. Attila şi Kinga ar trebui să fie plecaţi aproximativ 50 de zile. Iar prietenii şi familia le vor urmări aventurile pe Internet.

Pentru anul viitor, soţii Bertici plănuiesc să meargă într-o expediţie de anvergură în care să li se alăture şi fiul lor.

Cine ești, române? Imaginea libertății, fotografiată de un american, în decembrie 1989. Motivul lacrimilor, tulburător!... Încă mai există bunătate în lume! Mii de oameni au cântat un colind pentru un bunic! Reacția lui te va face să plângi! V...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x