Antena Căutare

După câte purtări trebuie spălată pijamaua. Răspunsul te-ar putea surprinde

Dr. Jason Singh din Virginia a dezvăluit că purtarea aceleiași perechi de pijame timp de mai multe zile consecutiv poate duce la acumularea de „celule moarte, uleiuri și alte substanțe", crescând riscul de dezvoltare a bacteriilor.

După câte purtări trebuie spălată pijamaua. Răspunsul te-ar putea surprinde Galerie
După câte purtări trebuie spălată pijamaua. | shutterstock.com

El a precizat că numărul de zile înainte de spălare poate varia în funcție de factori precum transpirația și temperatura din timpul nopții.

Pe Instagram, Dr. Jason a împărtășit că ar trebui să porți aceeași pijamă doar timp de trei nopți consecutive. El a subliniat că purtarea excesivă a aceleiași pijame poate avea consecințe nedorite.

Citește și: O tânără a arătat ce se află în interiorul unui beauty blender, burețelul folosit pentru întins uniform fondul de ten

Pijamalele ar trebui spălate după fiecare două sau trei purtări spune specialistul

Expertul în spălătorie Laura Mountford a susținut că, în general, pijamalele ar trebui spălate după fiecare două sau trei purtări, cu excepția situațiilor în care sunt pătate, mirositoare sau transpirate. Ea a avertizat că spălarea lor prea des poate fi o risipă de resurse, potrivit Mirror.

„Dar, în realitate, pijamalele ar trebui spălate după fiecare două sau trei purtări. Spălarea lor după fiecare purtare, cu excepția cazului în care sunt într-adevăr pătate, mirositoare sau transpirate, este inutilă - o risipă de bani, apă și energie", au spus unii internauți.

Dar mulți nu ar putea concepe să nu-și pună o pijama nouă în fiecare seară, indiferent de ceea ce au spus Dr. Jason sau Laura Mountford. Comentând postarea virală de pe rețelele de socializare, o persoană a spus: "[Port] pijamale curate în fiecare seară! Fără excepții. Habar nu aveam că oamenii nu fac asta".

O a doua persoană a fost de acord: "Pijamale curate în fiecare seară și cearșafuri curate în fiecare săptămână".

Citește și: Singura regulă de aur pentru a scăpa de formarea condensului, chiar și la geamurile duble

Deși unii au fost de acord cu recomandarea medicului și a expertului în spălătorie, mulți internauți au mărturisit că preferă să poarte pijamale curate în fiecare seară. Opiniile variază, unii considerând că o pijamă nouă în fiecare seară este esențială, în timp ce alții văd această practică drept exagerată și inutilă.

De asemenea, a fost menționat că mărturisirile privind obiceiurile legate de pijamale au stârnit discuții, unii recunoscând că preferă să poarte aceleași pijamale timp de mai multe nopți, iar alții considerând acest obicei mai puțin igienic.

Citește și: A avut loc prima operație de schimbare de sex din Iași. Cine este pacientul și care au fost pașii

O tânără de 18 ani este într-o relație cu un bărbat de 60 de ani. Ce a dezvăluit femeia despre iubitul ei cu 42 de ani m... O fetiță ar fi fost răpită și crescută de maimuțe. Cum a reușit să trăiască 5 ani în pădurea tropicală și cum arată azi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x