Antena Căutare

E mort de 41 de ani, dar e viu. ”Sunteți decedat, nu vă dăm banii! ”Păi stau în fața voastră, vă vorbesc!” ”Stați, dar sunteți mort”

În 1975, un unchi l-a declarat pe indianul Lal Bihari decedat, pentru a-i fura pământul. Și-a dat seama de nenorocire abia când cei de la bancă i-au refuzat un împrumut, pe motiv că e mort.

În 1975, un unchi l-a declarat pe indianul Lal Bihari decedat, pentru a-i fura pământul. Și-a dat seama de nenorocire abia când cei de la bancă i-au refuzat un împrumut, pe motiv că e mort. A vrut să atragă atenția, și-a organizat propria înmormântare, a cerut pensie de văduvă pentru soție, degeaba! ”Sunteți viu, dar sunteți mort!”, a auzit

Când ceasul de 20 de primăveri i-a ticăit, Lal Bihari, un indian din Amilo, Uttar Pradesh, a decis să meargă la bancă. Pentru un împrumut. Voia să-și cumpere o casă, să se stabilească la al său loc, să pună bazele unei familii. Funcționarii l-au pivit lung, i-au cerut actele, iar l-au privit lung. L-au pus să scrie o cerere. A primit, pe loc, răspuns la ea. ”Din păcate, banca noastră nu vă poate onora rugămintea, deoarece sunteți decedat!” ”Buna gluma!”, și-a zis. Dar nu era! ”Sunteți decedat, nu vă dăm banii!”, au urlat tipii cu ochelari! ”Păi stau în fața voastră, vă vorbesc!”, a contraatacat. ”Stați, dar sunteți mort!” Nu înțelegea ceva. Pe undeva se rupsese filmul. Cum să fie decedat dacă avea 20 de ani, se simțea mai verde ca niciodată?

Mortul cu ochii vii

L-au lămurit. Cu ceva vreme în urmă, un unchi ”binevoitor” îl declarase mort și îi furase pământul. Bun, acum, gata, o stabiliseră, trebuia să reînvie! Și-a dat seama că viața, bate, însă, filmul. Nu era chiar așa de ușor ca o persoană moartă să se apuce de respirat. S-a lovit de cea mai puternică birocrație din lume, cea indiană. Unchiul ”produsese”, în fals, logic, o hotărâre guvernamentală, prin care el era declarat plecat de pe istă lume. Știți ce înseamnă în India, ca tu, un amărțt de cetățean să anulezi o astfel de decizie?

A văzut că pe cale legală, nu izbutește! A zis să facă circ, daca asta i-au cerut. Ca să atragă atenția, și-a organizat propria înmormântare. N-a mers! După câțiva ani, s-a căsătorit. Fiind mort, a cerut pensie de urmaș pentru soața lui, văduvă. Degeaba! A zis că dacă dă o spargere, trebuie să-l aresteze. Atunci va demonstra că trăiește! Nu i-a ieșit! A vrut să-și răpească propriul verișor. Familia a aflat! A candidat la președinția Indiei, fiind învins de Rajiv Ghandi, viitorul prim-ministru. În van! A zis să-și schimbe numele în Mritak, ”mortul”. A fondat o asociație, în care s-au înscris 20.000 de ”decedați”. În India, practica aceasta de a declara rudele moarte, pentru a le fura câte ceva, e la mare modă, așa că...

A continuat să lupte pentru drepturile sale, a devenit un adevărat simbol, a luat premii importante. În 2012, după viața sa s-a turnat un film, despre moartea și viața sa. La 20 de ani de la așa-zisul deces, a obținut dreptul de a fi declarat viu. Deși nici azi nu știe, exact, care este situația sa!

Video viral! Pune patru felii de roşii într-un ghiveci şi le acoperă cu pământ. După zece zile, apar primele rezultate... Foto! A mâncat TREI ANI de zile doar produse de fast-food! Medicii sunt uimiţi de transformarea tinerei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x