Antena Căutare

EMOTIONANT! Il iubeste de peste 100 de ani. Mama Didina, amintiri despre nunta lui Ion Dolanescu

La 101 ani, mama regratatului interpret Ion Dolanescu vorbeste despre o nunta ca-n povesti. Nunta fiului sau. Atata lume s-a adunat pe ulitele satului si in jurul casei parintesti de la Persinari, incat mirele a incalecat pe un cal alb ca sa-si duca mireasa la biserica. In exclusivitate, la Observator, mama Didina spune ce nu s-a stiut niciodata despre iubirea dintre Ion Dolanescu si Maria Ciobanu. Dar si despre culisele despartirii lor

Cand a facut nunta cu Maria Ciobanu, a luat-o in brate pe un cal, calare. Doar asa a reusit sa treaca prin multimea adunata pe ulitele satului si in jurul casei parintesti din Persinari ca sa-si duca mireasa la biserica. In urma lor, mii de oameni in carute sau pe jos au intrat in alaiul de nunta. Pe Ion Dolanescu il indragea inca de atunci o tara-ntreaga.

O nunta care isi va gasi locul in paginile unei carti pe care scriitorul basarabean Ion Proca o va dedica mamei Didina si familiei Dolanescu, dintr-un motiv cat se poate de simplu: a fost o nunta ca in povesti. Pentru Maria Ciobanu, Ion Dolanescu si-a parasit prima nevasta si a plecat de acasa. “Eu nu-l vedeam asa frumos. S-a tinut vreo trei ani de capul meu. A insistat foarte mult”, a marturist Maria Ciobanu.

Amorul dintre Ion Dolanescu si Maria Ciobanu e de poveste. El s-a casatorit de trei ori, iar ea de cinci. Impreuna au ramas, insa, doar trei ani. Si l-au avut pe Ionut. Un copil tinut multi ani departe de mama, in casa bunicii, dupa divortul parintilor.

Fiul a fost cel care si-a adus parintii din nou impreuna pe scena, 20 de ani mai tarziu. Tot Ionut va duce zestrea artistica a familiei Dolanescu mai departe. In amintirea tatalui, va organiza un festival care-i va purta numele. La Targoviste, acolo unde Ion Dolanescu a debutat acum mai bine de o jumatate de secol.

SOCANT! Cum inghite un sarpe Boa o maimuta intreaga... Un canadian e gata de calatoria vietii! Vrea sa alerge descult peste 19.000 de kilometri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x