Căutare Live

Evie Toombes, tânăra care l-a dat în judecată pe ginecologul mamei sale pentru că ea "nu ar fi trebuit să se nască"

Evie Toombes, o tânără de 20 ani din Skegness, Lincs, l-a dat în judecată pe medicul mamei ei pentru “concepere greșită”, spunând că ea nu ar fi trebuit să se nască niciodată.

Evie Toombes, o tânără de 20 ani din Skegness, Lincs, l-a dat în judecată pe medicul mamei ei pentru “concepere greșită”, spunând că ea nu ar fi trebuit să se nască niciodată.

Profimedia

Evie s-a născut cu o boală rară numită spina bifida, o afecțiune la coloană care implică acumularea fluidului spinal într-un săculeț, iar parte din nervii spinali străbat acest săculeț. Această boală poate duce la dizabilități fizice și dificultăți de motricitate .

De asemenea, persoanele care suferă de această afecțiune pot experimenta des amorțirea membrelor inferioare și pot întâlni dificultăți atunci când merg la toaletă.

Evie trăiește de 20 de ani cu această afecțiune a coloanei și spune că uneori trebuie să stea conectată la tuburi chiar și 24 ore. În ciuda condiției de care suferă, Evie a încercat să ducă o viață cât se poate de normal și chiar s-a apucat de un sport care poate fi considerat destul de dificil pentru cei cu afecțiuni ale coloanei.

Evie suferă de o boală rară

Tânăra practică echitație și chiar a participat la mai multe competiții, atât pentru persoanele cu dizabilități, cât și la competițiile pentru restul călăreților.

Evie a decis să îl dea în judecată pe medicul mamei sale, pe Dr. Philip Mitchell, pentru faptul că a sfătuit-o greșit pe mama ei atunci când i-a zis să ia suplimente înainte de a rămâne însărcinată. Însă, dacă medicul ar fi sfătuit-o pe Caroline, mama lui Evie, să ia suplimente cu acid folic în timpul sarcinii pentru a minimiza șansele dezvoltării bolii spina bifida, mama ei ar fi amânat să rămână gravidă, iar Evie nu s-ar fi născut niciodată.

Citește și: Francisca Susano, femeia despre care se spune că e cea mai în vârstă persoană din lume, a decedat. Ea avea 124 ani

Tocmai de aceea, ajunsă la vârsta de 20 ani, Evie se simte frustrată că a crescut într-un stat care nu o sprijină și că are o viață cu dizabilități pe care nu și-o dorește. Ea l-a dat în judecată pe medic, cerând despăgubire milioane de dolari pentru tratamentul pe care ea și familia ei l-au plătit până la vârsta de 20 ani pentru ca ea să ducă o viață apropiată de normal, potrivit The Sun.

Citește și
colaj de imagini cu ioana tufaru la antena 1
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
colaj de imagini cu nutu si sile camataru
Ce fiică frumoasă are Nuțu Cămătaru. Oana Balint întoarce toate privirile cu atuurile sale fizice
Ce fiică frumoasă are Nuțu Cămătaru. Oana Balint întoarce toate privirile cu atuurile sale fizice
colaj macaulay culkin
Cine e și cum arată iubita lui Macaulay Culkin, actorul din filmul Singur Acasă. Ea este femeia cu care el are un băiețel
Cine e și cum arată iubita lui Macaulay Culkin, actorul din filmul Singur Acasă. Ea este femeia cu care el are un băiețel
Mai multe articole

Ce spune medicul care a fost dat în judecată

Între timp, Dr. Mitchell a declarat că este nefondat motivul tinerei întrucât el i-ar fi oferit pacientei sale sfaturi bune, care să o ajute în sarcină.

De regulă, medicii ginecologi le sfătuiesc pe viitoarele mămici să ia suplimente cu acid folic înainte de a concepe un bebeluș și în primele 12 săptămâni de sarcină pentru a elimina riscurile dezvoltării anumitor boli la bebeluș.

Citește și: Manda Epton a născut gemene la 50 de ani, după 11 ani de încercări de fertilizare in vitro și aproape 48.000 de euro cheltuiți

Caroline, mama lui Evie, a participat și ea la proces, spunând că medicul ei nu i-a spus în 2001, când încerca să rămână însărcinată, despre importanța suplimentelor cu acid folic. Dacă ar fi știut, ar fi pus pe pauză planurile ei de a deveni mamă, ar fi început cura cu suplimente cu acid folic și apoi ar fi încercat să facă un bebeluș, potrivit spuselor femeii.

În noiembrie 2001, Evie a fost diagnosticată la naștere cu această afecțiune gravă a coloanei care îi limitează mobilitatea. De atunci, tânăra încearcă în fiecare să își facă viața mai ușoară învățând să trăiască cu această boală.

Francisca Susano, femeia despre care se spune că e cea mai în vârstă persoană din lume, a decedat. Ea avea 124 ani... Sharbat Gula, fetița afgană cu ochii verzi, a reușit să plece din Afganistan. Ce mai face și cum arată acum, la 49 de an...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri