Antena Căutare

Exista gene extraterestre in ADN-ul uman?

Conform unui studiu recent, oamenii pastreaza in genom relicva unui virus animal care a infectat predecesorii oamenilor acum peste 40 de milioane de ani. Invadatorul se numeste "bornavirus" si a fost identificat prima data in anii 1970, informeaza scienceray.com.



Pana acum, singurele virusuri cunoscute care s-au transmis vertebratelor au fost retrovirusurile, acestea bazandu-se pe reproducerea cu ajutorul mecanismelor celulelor gazdei. Se estimeaza ca aproximativ 8% din genomul uman este reprezentat de cod genetic provenit de la retrovirusuri.

Bornavirusul are un alt mecanism de reproducere, aceasta producandu-se in nucleul celulelor infectate. Numele acestuia provine de la orasul Borna din Germania, unde un regiment intreg de cai a fost omorat de o boala misterioasa a "capetelor incalzite".

Bornavirusul nu a fost clar asociat unei boli umane, dar unii cercetatori speculeaza ca legatura s-ar putea face cu schizofrenia si alte tulburari mentale.

Unii afirma ca acest "bornavirus" din ADN-ul uman ar fi o gena de provenienta extraterestra, iar oamenii de stiinta cauta un raspuns intrebarea daca "rasa umana face cumva obiectul unui experiment extraterestru".

Citeste si Jurnalul

FOTO: blogis.dr.ag

Sambata aceasta vor muri milioane de oameni, spune un american... Primul hotel pe roti, inaugurat in Maramures...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x