Antena Căutare

Fake News: Un miner a fost găsit în viață după 17 ani petrecuți sub pământ. Cum a reușit să supraviețuiască atâta timp

Recent au apărut în presă informații conform cărora, în timpul unor lucrări la o veche mină abandonată, a fost descoperit în viață unul dintre cei 118 mineri prinși sub dărâmături în timpul unui cutremur care a avut loc acum 17 ani în vestul Chinei. Ulterior s-a arătat că nu este adevărat.

colaj miner Chung Wai plin de pământ, Chung Wai dus de salvatori pe targă, Chung Wai pe targă cu oameni pe lângă el
Minerii chinezi au făcut o descoperire șocantă | Youtube

Minerii chinezi au făcut o descoperire șocantă. Ei excavau o mină abandonată în urma unui cutremur de acum 17 ani, când au descoperit un bărbat în viață sub dărâmături. Acesta este unul dintre cei 118 mineri care erau în interiorul minei la momentul producerii cutremrului.

În urmă cu 17 ani, vestul Chinei a fost locul unui cutremur de 7,8 grade pe scara Richter. Din cauza acestuia, o mină s-a prăbușit. În interiorul acesteia se aflau 118 mineri și s-a presupus că toți și-a găsit sfârșitul după cutremurul respectiv.

Citește și: Noi cutremure în România! Unde au avut loc și ce magnitudine au avut acestea

Potrivit unei surse, mina a fost închisă timp de 17 ani, iar recent au fost reluate lucrările. În timpul acestora, a fost descoperit un miner care a reușit să supraviețuiască în tot acest timp în capcana minei prăbușite.

Cum a reușit să supraviețuiască 17 ani sub pământ

Chung Wai are 59 de ani, iar pe ultimii 17 și i-a petrecut în subteran. El se afla într-o stare de sănătate proastă, astfel că a fost dus imediat la spital. Medicii îl supun mai multor teste pentru a-i stabili starea de sănătate fizică, dar și psihică.

Citește și: America Express, sezonul 6. Laura Giurcanu și Sânziana Negru au primit un avantaj uriaș la mina de cărbune. Cum au reușit

În timpul cutremurului de acum 17 ani, au cedat structurile de lemn pe care se sprijinea tunelul. Au fost 118 persoane care au rămas captive sub dărâmături, dintre care 117 și-au pierdut viața.

Chung Wai a supraviețuit ca prin minune datorită unui orificiu de ventilație lângă care s-a întâmplat să fie în timpul cutremurului. În acest mod și-a asigurat o sursă de aer proaspăt care l-a ținut în viață timp de 17 ani sub pământ.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Ludovic Orban, huiduit, în Valea Jiului! Premierul a uitat denumirea minei Lonea. Ce i-au strigat oamenii

De asemenea, în mină existau rezerve mari de alimente, tocmai pentru cazul excepțional în care aceasta s-ar fi prăbușit. De-a lungul timpului, rezerva a scăzut din ce în ce mai mult, până când în cele din urmă bărbatul a fost nevoit să se hrănească cu șobolani și mușchi.

Citește și: O femeie a fost prinsă în aeroport ascunzând ceva complet neașteptat în lenjeria intimă. Ce încerca să transporte pe sub haine

Potrivit unei surse care citează publicaţia Wall Street Journal: „Accidentele petrecute la minele de cărbuni din China au cauzat mai mult de 33.000 de decese în ultimul deceniu, potrivit datelor de la Administraţia de Stat a Siguranţei Minelor de Cărbune.”

Conform unui raport al aceleiași publicații, minele de cărbune din China sunt cele mai periculose din lume. În 2022, publicaţia a raportat că aproximativ 1049 de mineri au fost ucişi în accidente în cursul anului.

Totodată, aceste articole vin ca un semnal de alarmă tras în speranța că minerilor le va fi asigurată o mai bună proecție, astfel încât să nu mai fie atât de multe victime la fiecare accident. Mineritul este una dintre cele mai periculoase meserii.

O tânără a mers în Turcia ca să își pună fațete dentare și a cheltuit o adevărată avere, însă mulți au râs când au văzut... Ce s-a întâmplat după ce o femeie a pus făina în chiuvetă. Trucul care te scapă de cheltuieli în plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x