Antena Căutare

Noi cutremure în România! Unde au avut loc și ce magnitudine au avut acestea

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat vineri dimineață, 3 noiembrie, faptul că a avut loc un cutremur nou în România. Este cel de al doilea de la începutul lunii noiembrie în țara noastră. Ce magnitudine a avut și de ce se îngrijorează oamenii.

Imagine cu harta României și simbolul unui cutremur. Galerie
Noi cutremure în România! | Shutterstock

În dimineața zilei de 3 Noiembrie 2023 a avut loc un nou cutremur în România, conform informațiilor generate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Este cel de al doilea cutremur care îi sperie pe români încă de la începutul lunii noiembrie, ambele depășind o magnitudine de 3 grade pe scara Richter.

Citește și: Cutremur resimțit în România. Ce magnitudine a avut și unde a avut loc

Cutremur în România în data de 3 noiembrie

Un nou seism a avut loc în România în data de 3 Noiembrie și a avut o magnitudine de 3.6 grade pe scara Richert. Acesta s-a produs la ora 11:08:37, ora locală a României, în zona seismică Vrancea la o adâncime de 80.0 km și a fost resimțit de locuitorii mai multor orașe.

Seismul a fost unul de adâncime intermediară și a avut loc în apropierea orașelor Focșani la 43 km Vest, Buzău la 66 km Nord, Sfântu-Gheorghe la 67 km Est, Brașov la 80 km Est, Bacău la 95 km Sud, Bârlad la 97 km Sud-Vest și Ploiești la 99 km Nord-Est.

Locuitorii zonei sunt obișnuiți cu seismele de magnitudine mică din cauza zonei specifice, însă aceștia nu pot știi niciodată la ce să se aștepte și trec prin momente de panică foarte des.

Citește și: Au avut loc patru cutremure în România. Ce magnitudine au avut seismele și unde s-au resimțit cel mai puternic

Un alt cutremur a avut loc în România pe 2 noiembrie

În seara de 2 Noiembrie 2023, a avut loc un seism care i-a speriat pe locuitorii din zona Munteniei, județul Ialomița. Seismul s-a produs la ora 21:31:08, ora locală a României și a avut o magnitudine de 3.3 grade pe scara Richter.

Cutremurul a fost unul de suprafață și avut loc în zona Munteniei la o adâncime de 13.5 km. Acesta s-a resimțit în mai multe orașe, printre care: Slobozia la 43 km Vest, București la 57 km Est, Buzău la 69 km Sud, Ploiești la 78 km Sud-Est și Giurgiu la 98 km Nord-Est.

Martorii au susținut faptul că seismul s-a resimțit în ciuda magnitudinii mici pe care a avut-o și că au fost luați prin surprindere chiar înainte de somn.

Citește și: Cutremur cu magnitudinea 4,2 produs în judeţul Buzău. Cum s-a resimțit

Locuitorii orașelor în care cele două seisme s-au resimțit au fost cu adevărat speriați, mai ales în contextul în care în ultima perioadă au avut loc o serie de cutremure devastatoare în toată lumea.

Deși magnitudinea celor două seisme nu au fost de o mărime semnificativă, acestea au putut fi resimțite de mai mulți oameni din țară.

Citește și: Ce a apărut pe cer în Maroc, fix înainte de cutremurul devastator | VIDEO. Localnicii cred acum că a fost un semn premonitoriu

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat producerea celor două seisme pe site-ul oficial și a oferit detalii cu privire la locurile în care s-au produs, dar și orele exacte ale acestora.

În prezent, în România INCDFP se ocupă de cercetarea științifică și dezvoltare tehnologică în domeniul Fizicii Pământului, dar și în domeniul seismologiei. Cercetările științifice sunt structurate pe cinci laboratoare, astfel:

  • Laboratorul Rețea Seismică Națională- RSN
  • Laboratorul Centrul Național de Date- CND
  • Laboratorul Seismologie Inginerească
  • Laboratorul Geofizică Aplicată, Prevenire și Educare
Veste grea pentru fumători! Ce reguli se pot schimba din nou pentru românii care fumează... Dănuț Lupu, închis pentru că a condus fără permis, duce viață grea cu deținuții. Regula pe care a încălcat-o după gratii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x