Antena Căutare

Fenomen bizar. De ce nu se amestecă apa Oceanului Atlantic cu Oceanul Pacific

Specialiștii au explicat fenomenul bizar care are loc la limita dintre Oceanul Atlantic și Oceanul Pacific.

oceanul pacific
Fenomen bizar. De ce nu se amestecă apa Oceanului Atlantic cu Oceanul Pacific | profimedia

Două oceane se întâlnesc, dar apele lor de culori diferite nu se amestecă. Mai mulți oameni de știință au analizat curenții de suprafață dintre cele două oceane. Ei au descoperit că acei curenți poartă cu ei cantități mari de sedimente glaciale din Oceanul Arctic datorită râurilor precum râul Copper care provine din Ghețarul Copper. Printre sedimentele purtate de curenți se află și fierul.

Cele două oceane, cel Atlantic și cel Pacific, au componente diferite și chiar dacă acestea se amestecă, culorile lor rămân diferite din cauza conținutului diferit de sedimente. Astfel, oceanele se întâlnesc, dar amestescul lor nu este omogen, așa cum este și în cazul apei cu uleiul.

Având în vedere că apa Oceanului Atlantic are în conținutul ei apă obținută prin topirea ghețarilor, fiind mai săracă în săruri, apa Oceanului Pacific se află la polul opus, având o salinitate foarte ridicată. De asemenea, densitățile diferite ale celor două ocane le face pe acestea să nu se amestece.

Ce rol are rombul de pe majoritatea ghiozdanelor din comerț. Puțini știu la ce folosește cu adevărat... Bărbatul de 61 de ani, căsătorit și cu trei copii, care poartă fustă și tocuri. Ce spune soția lui...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x