Căutare Live

Fenomen șocant la Cernobîl! Ce se întâmplă în zona în care s-a produs catastrofa nucleară

Descoperire șocantă făcută în preajma centralei nucleare de la Cernobîl! Au trecut 32 de ani de la cel mai mare dezastru nuclear din istorie și un fenomen incredibil a început să se întâmple în zona cu pricina.

Descoperire șocantă făcută în preajma centralei nucleare de la Cernobîl! Au trecut 32 de ani de la cel mai mare dezastru nuclear din istorie și un fenomen incredibil a început să se întâmple în zona cu pricina.

La o conferinţă de presă organizată la Kiev, ministrul ucrainean al Mediului şi Resurselor Naturale, Ostap Semerak, a anunţat că peste 63.000 de turişti au vizitat în acest an zona de excludere din jurul centralei nucleare de la Cernobîl, comparativ cu aproximativ 8.000 de vizitatori în anul 2014 şi aproximativ 49.000 de vizitatori în 2017.

Numărul de vizitatori în zona de excludere din jurul centralei nucleare de la Cernobîl, unde în 1986 a avut loc cel mai mare dezastru nuclear din istorie, a înregistrat o creştere rapidă în ultimii ani, a declarat marţi un ministru ucrainean, transmite Xinhua.

Fenomen șocant la Cernobîl! Ce se întâmplă în zona în care s-a produs catastrofa nucleară

La trei decenii după ce catastrofa de la Cernobîl a dus la mutarea a peste 300.000 de persoane, autorităţile de la Kiev încearcă să găsească o utilizare pentru o suprafaţă de teren, de două ori mai mare decât oraşul Los Angeles, care înconjoară fosta centrală nucleară. Radiaţiile de la Cernobîl vor persista în sol timp de câteva secole dar aceasta nu împiedică folosirea zonei pentru agricultură sau păduri, potrivit celor de la Agerpres.

Odată cu scăderea nivelului radiaţiilor, o suprafaţă de kilometri de 30 de kilometri pătraţi din jurul fostei centrale nucleară a fost deschisă în mod oficial turiştilor în 2010. În acest an, Ucraina a introdus tururile însoţite de ghid în această zonă.

Reactorul numărul patru al centralei nucleare de la Cernobîl a explodat în data de 26 aprilie 1986, contaminând până la trei sferturi din teritoriul Europei, potrivit unor estimări. După catastrofă, autorităţile sovietice au evacuat sute de mii de persoane de pe un teritoriu de peste 2.000 de kilometri pătraţi, care a rămas abandonat. Potrivit autorităţilor ucrainene, omul nu va putea reveni în această zonă timp de încă 24.000 de ani însă o prudentă exploatare industrială este posibilă.

Acestea sunt cele mai folosite parole în 2018, dar pe care hackerii le pot sparge foarte ușor! Verifică dacă parola ta s... O fetiță de 2 ani primește cadouri de Crăciun de la… o fantomă. Părinţii ei au izbucnit în lacrimi când au aflat...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri