Antena Căutare

Galera portugheză, descoperită pe o plajă din Cork. Este una dintre cele mai neobișnuite vietăți de pe Terra

O galeră portugheză, care seamănă cu o pungă de plastic, umflată și albastră, a băgat spaima în localnicii din Cork. După găsirea exemplarului, consiliul local al salvamarilor a decis să ancoreze steagul roșii pentru a informa populația despre prezența periculoasă.

galera portugheza in apa Galerie
O creatură bizară, care seamănă cu o pungă de plastic, umflată și albastră, a băgat spaima în localnicii din Cork | Shutterstock.com

Salvamarii de pe plaja Garrettstown din Cork au dat alarma după ce au găsit o galeră portugheză, cunoscută și sub denumirea de Portuguese Man O'War.

Adesea confundată cu o meduză, creatura veninoasă a fost, de asemenea, reperată în urmă cu câteva zile în apropierea plajei Garrylucas. Consiliul local al salvamarilor din Cork a spus că vietatea a fost descoperită în timpul patrulei de dimineață, când personalul verifică dacă există creaturi marine pe plajă.

Citește și: Ce este pasărea marină cu "trei guri", care a speriat un paznic aflat în vacanță cu soția. A scos imediat camera să fotografieze

”Salvamarii vor verifica zona când intră în serviciu pentru a vedea dacă există mai multe galere portugheze. Dacă se găsesc mai multe, vor fi arborate steagurile roșii”, se arată într-un comunicat al consiliului salvamarilor din Cork.

Ce este Galera portugheză - Portuguese Man O'War

Galera portugheză este o rudă a meduzei. Ea pluteşte la suprafaţa oceanului și prinde peşte cu tentaculele ei înţepătoare care atârnă 10 m sau mai mult sub luciul apei.

Vietatea este denumită după o asemănare între partea plutitoare, plină cu gaz, şi velele distincte, curbate ale vasului de luptă din secolul XVIII.

Cu tentacule care ajung până la 50 de metri în lungime, conform National Geographic, înțepătura unei galere portugheze este extrem de dureroasă, dar rareori mortală.

Citește și: Creatura bizară pe care a găsit-o un bărbat în timp ce se plimba. A rămas fără cuvinte când a înțeles peste ce a dat, de fapt

Chiar dacă este moartă, galera portugheză rămâne periculoasă. Ea poate înțepa o persoană la câteva zile după ce a murit, iar rănile pot apărea ca pete roșii pe pielea umană și pot rămâne acolo una sau două zile.

Deși durerea se reduce la 1-3 ore după tratament, pot apărea simptome precum febră și șoc. De regulă, vietatea călătorește în grupuri de până la 1000 sau mai mult, și trăiește în apele calde ale oceanelor.

Galera portugheză nu se poate propulsa, astfel că pluta sau pneumatoforul (o vezică gazoasă) are rol de velă, menită să prindă vântul, care poartă organismul în direcţia sa.

Citește și: Creatura acvatică ce seamănă cu un jeleu. Ce au descoperit cercetătorii și ce particularități are peștele bizar

Un bărbat și-a cumpărat o casă și a vrut să curețe curtea, dar a făcut o descoperire uluitoare. Ce a găsit în grădină... În dormitor mirosea urât și tinerii au decis să renoveze. Când au privit sub covor, aceștia au făcut o descoperire neașt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x