Antena Căutare

GALERIE FOTO: Cum arata cele mai luxoase cinci iahturi din lume?

Cu siguranta, nu exista un simbol mai potrivit al bunastarii absolute decat un iaht urias, cochet si luxos. Iahturile sunt cele mai tari jucarii in materie de distractie sau relaxare. Cele cinci ambarcatiuni impresioneaza atat prin marime, cat mai ales prin dotari si luxul cerute de propietari.

Pe locul cinci al topului se afla ambarcatiunea Al Mirqab, in valoare de 250 de milioane de dolari. Cu un echipaj de 55 de membri, acesta poate gazdui pana la 24 de invitati in cele 10 apartamente dotate fiecare cu baie, living si un dormitor dublu. Pentru propietar, prim ministrul Qatarului , sunt rezervate doua apartamente VIP. Ambarcatiunea mai adaposteste o sala cinema, piscina interioara, pista pentru elicopter, locuri de stat la soare si jacuzzi exterioare.

Al Said se afla pe locul patru al topului celor mai luxoase iahturi. Cu un pret estimat la aproape 300 de milioane de dolari, vasul este unul dintre cele mai bine pazite ambarcatiuni din lume. Are un echipaj de 150 de membri si o sala de concerte ce poate gazdui o orchestra de pana la 50 de muzicieni. De asemenea, detine recordul de cel mai greu iaht: 15.850 de tone.

Pe locul al treilea se afla Dubai, cu un pret estimat la 350 de milioane de dolari. Este detinut de seicul Mohammed bun Rashid Al Maktoum. Ambarcatiunea este dotata cu un loc de aterizare pentru elicopter, garaj si chiar un submarin propriu.

Pe locul secund se afla Eclipse estimata la 800 de milioane de dolari. Acesta este detinut de Roman Abramovich si, printre altele, este echipat cu un sistem de protectie impotriva rachetelor, helipad si un sistem ce scaneaza si blocheaza camerele paparazzilor.

Locul intai este, indiscutabil, ocupat de History Supreme, cel ami scump iaht din lume: costa nu mai putin de 4,8 miliarde de dolari. In componenta sa se gasesc 100.000 de kilgrame de aur si paltina. Se spune ca este decorat cu oase veritabile de dinozaur si roci provenite din meteoriti. Propietarul este un faimos om de afaceri din Malaezia.

Foto: wikipedia

Un nou RECORD pentru China: Cel mai lung pod suspendat din lume a fost deschis... VIDEO: O bunicuta din SUA canta senzational la tobe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x