Antena Căutare

I-a pus un deget în locul nasului! Cum aratău primii soldaţi desfiguraţi pe care un chirurg i-a operat după război. Monştrii cârpiţi. FOTO

Acum, intervenţiile estetice îţi garantează rezultatul. Vrei un nas ca a lui Marilyn Monroe sau buze senzuale ca ale Angelinei Jolie?! O vizită la estetician şi câteva mii de euro te vor apropia de imaginea pe care ţi-ai dorit-o! Fără riscuri. Dincolo de a fi doar un moft de suprafaţă, intervenţiile de acest fel redau de multe ori şi dreptul la o viaţă normală a celor mutilaţi în urma unui accident neplăcut. Vă amintiţi de succes transplanturilor de faţă? În 2011, o americancă poreclită ulterior "femeia cu văl", a suferit primul dublu transplant de faţă din istoria Statelor Unite ale Americii. Urangutanul prietenei sale l i-a smuls pur şi simplu nasul, pleoapele, buzele şi mâinile, mutilând-o. Un caz care a ţinut prima pagină a ziarelor din întreaga lume. 150 de medici au reuşit să o facă "om" după ce avea un chip de monstru.

Acum, intervenţiile estetice îţi garantează rezultatul. Vrei un nas ca a lui Marilyn Monroe sau buze senzuale ca ale Angelinei Jolie?! O vizită la estetician şi câteva mii de euro te vor apropia de imaginea pe care ţi-ai dorit-o! Fără riscuri. Dincolo de a fi doar un moft de suprafaţă, intervenţiile de acest fel redau de multe ori şi dreptul la o viaţă normală a celor mutilaţi în urma unui accident neplăcut. Vă amintiţi de succes transplanturilor de faţă?

În 2011, o americancă poreclită ulterior "femeia cu văl", a suferit primul dublu transplant de faţă din istoria Statelor Unite ale Americii. Urangutanul prietenei sale l i-a smuls pur şi simplu nasul, pleoapele, buzele şi mâinile, mutilând-o. Un caz care a ţinut prima pagină a ziarelor din întreaga lume. 150 de medici au reuşit să o facă "om" după ce avea un chip de monstru.

Experiment macabru. Soldaţii desfiguraţi au primit chip de monstru

Nu la fel de norocoşi au fost pacienţii Sir Harold Gillies, părintele chirurgiei plastice, care a făcut experimente pe 11.000 de soldaţi mutilaţi după Primul Război Mondial. Erau primii ani după apariţia a noi substanţe în procedurile anesteziei şi antisepsiei. Impresionat de poveştile lor, chirurgul, împreună cu echipa sa, a încercat să le refacă feţele distruse de gloanţe şi obuze. Chiar dacă avea scopuri nobile şi chiar îşi dorea să le redea şansa la o viaţă normală, rezultatele au fost dezastruoase. Chipuri încropite care aduceau mai degrabă cu un Frankenstein, monştri multiplicaţi cu fiecare nou caz. Există mărturii care arată că Gilies ajunsese obsedat de a-i ajuta pe bolnavi. Medicul îşi petrecea ore întregi proiectând fiecare reconstrucţie cu ajutorul desenelor sau chiar al modelelor de ceară. Ulterior, realiza un model de ghips pentru noua faţă a pacientului. Şi apoi, cu ajutorul bisturiului, punea în practică ceea ce teoretic îi ieşea perfect.

Unui soldat i s-a pus un deget în locul nasului pentru a crea un nou ţesut

Sir Harold Gillies a fost primul care a dezvoltat chirurgia pe bază de lambouri (n.r. : bucăţi de carne sau de piele care se conservă la amputații pentru a acoperi scheletul și părțile osoase sau pentru a fi grefată în altă parte a corpului). Însă le-a însăilat pe organele mutilate aşa cum a crezut de cuviinţă, intuitiv. În condiţiile date, nu e de mirare că a recreat oameni diformi.

Acestui bărbat i-a recomandat să-şi lase mustaţă pentru a acoperi cicatricile

1917: prima dată când un om a primit un alt chip

Walter Yeo, fost marinar britanic, a fost prima persoană care a beneficiat de o operaţie plastică. În 1917 acesta a primit un cu totul alt chip de lamedicul Sir Harold Gillies, după ce faţa lui a avut de suferit în urma unei bătălii navale în timpul primului Război Mondial dintre armata britanică şi cea germană.

Un caz şocant care se regăseşte în toate manualele de Medicină

CITEŞTE ŞI: O fotografie cât un miliard de cuvinte: Povestea din spatele imaginii a cucerit o lume întreagă! Operaţie reuşită - chirurg mort

În urma luptei o bună parte din faţa sa a fost distrusă, în special partea de sus- fruntea, sprâncenele şi zona ochilor. Din fericire, Walter a supravieţuit incidentului şi a ajuns pe mâna chirurgului Gillies. Acesta a reuşit să-I preleveze bucăţi intacte de piele din alte părţi ale corpului şi i-a făcut pacientului o mască ce urma să-I acopere zona afectată, pentru a-I da un aspect cât mai normal. Operaţia estetică a fost declarată un succes, mai ales că i-a îmbunătăţit viaţa lui Walter, care şi-a continuat cariera dar a reuşi să-şi întemeieze şi o familie.

Sursă: Daily History

Foto! 35.000 de amprente procesate zilnic, numărul total - 70 milioane! Fabrica de amprente a FBI-ului, un colos... În ziua în care a împlinit 100 de ani şi-a îndeplinit visul de-o viaţă şi a intrat în Cartea Recordurilor: "A fost ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x