Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Importanta bio dezinfectiei in perioada pandemiei de coronavirus

Pandemia creata de aparitia si dezvoltarea noului coronavirus este din ce in mai accentuata in tara noastra. Masurile de relaxare implementate de catre autoritati dar si iresponsabilitatea unora dintre noi au favorizat raspandirea viruslui care face ravagii in intreaga lume.

Importanta bio dezinfectiei in perioada pandemiei de coronavirus

Pentru a putea lupta cat mai eficient impotriva acestui virus fiecare dintre noi trebuie sa de-a dovada de maxima responsabilitate civica, sa respecte toate masurile de igiena personala si sa utilizeze doar metode de dezinfectie eficiente, care sunt recomandate de catre autoritatile competente.

Cateva informatii pe care fiecare dintre noi trebuie sa le stie despre Covid – 19

Avand in vedere consecintele negative pe care le are Covid – 19, sunt sigur ca fiecare dintre noi a auzit despre acest virus. Cu toate acestea, numarul persoanelor care stiu ce este acesta si care sunt masurile care trebuie respectate pentru a preveni infectarea cu Covid 19, nu este atat de mare precum ar trebui. Asadar, iata care sunt cele mai importante detalii pe care fiecare dintre noi trebuie sa le cunoasca despre Covid – 19:

  • Coronavirusurile sunt o familie de virusuri care provoaca boli care pot varia de la o simpla raceala pana la boli mult mai severe cum ar fi Sindromul respirator din Orientul Mijlociu si Sindromul respirator acut sever. Covid – 19, cea mai recenta tulpina aparuta in cadrul acestei familii de virusuri este o tulpina pentru care nu exista un vaccin, detaliu care contribuie la raspandirea acestui temut virus. Chiar daca nu este un virus 100% letal, infectarea cu acest virus poate conduce la decesul persoanei infectate. Din nefericire, avem sute de mii de dovezi in acest sens.
  • Desi Covid – 19 este un virus foarte periculos, care se transmite foarte usor de la un om la altul, fiecare dintre noi se poate feri de infectarea cu acest nou tip de coronavirus. Cum este posibil asa ceva? Foarte simplu! Prin respectarea unor masuri igienice de bun simt, pe care fiecare dintre noi ar trebui sa le respecte tot timpul, nu doar in perioada pandemiei. Acestea sunt urmatoarele: spalarea pe maini cu apa si sapun sau dezinfectant dupa fiecare intrare in contact cu diverse suprafete, acoperirea gurii si a nasului atunci cand tusim sau stranutam, gatirea completa a carnii si a oualelor, purtarea mastii de protectie in momentul in care ne aflam in spatii inchise care sunt vizitate de un numar foarte mare de persoane sau in momentul in care ne aflam in mijloacele de transport in comun, pastrarea distantei fata de persoanele cu care interactionam si evitarea zonelor aglomerate. Este foarte important ca fiecare dintre noi sa iasa cat mai putin din propriile locuinte.
  • Este foarte important ca fiecare dintre noi sa stie care sunt cele mai comune semne ale infectarii cu Covid – 19. Astfel, in cazul in care avem febra, tuse, dificultati de respiratie, dureri musculare, ne pierdem mirosul sau gustul, trebuie sa ne izolam in cel mai scurt timp posibil si sa anuntam personalul medical.

Bio dezinfectia este solutia care ne protejeaza de Covid – 19

Din momentul in care pandemia creata de Covid – 19 a inceput sa faca din ce in ce mai multe victime s-a vorbit despre tot felul de dezinfectii care ar fi foarte utile in lupta cu acest temut virus. Din pacate, o mare parte din aceste dezinfectii nu sunt atat de eficiente pe cat se spune motiv pentru care trebuie sa avem foarte mare grija la tipul de dezinfectie la care apelam in cazul in care trebuie efectuata o dezinfectie coronavirus.

Bio dezinfectia este solutia oferita de catre compania DDD, prima si singura firma d.d.d din tara noastra care este certificata CEPA. Procesul de dezinfectie prin nebulizare uscata este metoda cea mai eficienta prin care poate fi combatut virusul dintr-o locatie in cazul in care o persoana din respectiva locatie a fost confirmata ca fiind purtatoare a virusului Covid – 19. Spre deosebire de nebulizarea electrica, standard, nebulizarea uscata ofera multe avantaje, cateva dintre cele mai importante fiiind urmatoarele:

  • Nu se formeaza compusi organici volatili datorita descompunerii rapide a mai mult de 99,99% din ceata in urma careia nu ramane nimic dupa ce a actionat.
  • Nu produce umezeala si nici acid paracetic, deci nu este corosiv. Avand in vedere acest detaliu, nebulizarea uscata poate fi utilizata fara nici un fel de problema in procesul de dezinfectare a echipamentelor electrocasnice si electronice.
  • Nu pateaza, nu necesita aerisirea incaperii in care a fost efectuata dezinfectia, nu este o metoda de dezinfectie periculoasa pentru mediul inconjurator sau pentru oameni si nu genereaza nici un fel de rezid.
  • Poate fi utilizata pentru dezinfectarea oricarui spatiu, indiferent de modul in care acesta arata sau de dotarile existente in cadrul acestuia.
  • Actioneaza pe spectru complet facand o dezinfectie la un nivel calitativ ireprosabil.
  • Poate fi utilizat cu succes pentru combaterea mai multor tipuri de virusuri, nu doar pentru combaterea Covid – 19.
  • Pot fi dezinfectate suprafete cuprinse intre 1 m si 2000 metri cubi.

Metodele de dezinfectie utilizate trebuiue sa fie avizate din punct de vedere sanitar!

Pentru ca metoda de dezinfectie utilizata sa fie eficienta este foarte important ca aceasta sa fie avizata de catre autoritatile sanitare. Din pacate, peste 90% dintre clientii care au nevoie de dezinfectie achizitioneaza de pe internet un nebulizator care nu este avizat si nici nu are documentatie pentru microaeroflora, motiv pentru care procesul de dezinfectie realizat nu are nici un efect asupra virusurilor. Cu toate acestea, cei de la DSP nu se sesizeaza pentru ca nu au de unde sti ce echipamente s-au utilizat in timpul procesului de dezinfectie. Asa se face ca, clientul nu este protejat sub nici o forma in fata virusului de care doreste sa scape. Un nebulizator avizat din punct de vedere sanitar si util in procesul de dezinfectie costa intre 2000 si 3000 Euro.

Concluzii

Pe langa masurile de igiena pe care trebuie sa le respectam cu sfintenie pentru a putea preveni infectarea cu Covid – 19 trebuie sa alegem cu mare atentie metoda de dezinfectie atunci cand este nevoie de o astfel de metoda. Avand in vedere cele prezentate in cadrul acestui articol este clar ca dezinfectia prin nebulizare uscata oferita de catre compania DDD este cea mai eficienta metoda cu ajutorul careia putem dezinfecta o incapere contaminata. O astfel de metoda de dezinfectie este avizata din punct de vedere sanitar motiv pentru care eficienta acesteia este de 100%.

Recomandari