Antena Căutare

Încă din 1903 vegetarienii erau la modă! Cel mai vechi restaurant din lume ar putea deveni ''ultima fiță de AZI''

Restaurantul Hiltl, din Zurich, a fost primul local vegetarian din lume, o raritate in momentul inaugurarii sale.

Restaurantul Hiltl, din Zurich, a fost primul local vegetarian din lume, o raritate in momentul inaugurarii sale.


In ziua de azi, sa ai un prieten, un vecin sau un cunoscut care e vegetarian, nu mai e nimic iesit din comun. Cu toate acestea, pana nu demult, aceasta optiune era considerata o extravaganta.

Cel mai vechi restaurant vegetarian din lume a fost inaugurat in 1903, in Elvetia, si multi dintre clientii sai intrau pe usa din spate a localului, pentru a nu fi recunoscuti.

Acum mai bine de un secol, sa nu mananci carne era o forma de saracie, iar vegetarienii erau vazuti ca niste “nebuni”. Ambrosius Hiltl, un elvetian, care acuza dureri reumatice, a adoptat acest fel de viata pentru a-si alina durerile. Mai mult, a decis sa cumpere un restaurant in Zurich pentru a deschide un local vegetarian.


Meniul său a fost bine primit printre ceilalti adepti, scriitori, artisti sau fete bisericesti, care mancau doar produse Kosher. In acele timpuri, in care carnea nu era bine depozitata, a fost unul dintre putinele localuri, care a ramas deschis, fara intreruperi.

Acum, localul are o oferta variata si poate gazdui, in cele trei etaje, mai mult de 500 de persoane. Intre timp, s-a specializat in mancare indiana, dat fiind ca a treia generatie a familiei a calatorit in Asia si de acolo a adus unele retete exotice care au “sculptat” faima restaurantului.

“Usa din spate” a ramas insa, neatinsa, ca o marturie de necontestat a trecutului.

După nebunia Ice Bucket Challenge vedetele au început să-şi atingă bărbăţia pentru campania „Feelingnuts“ - „Palpează-ţi... Sigur NU își dorești să mai apuci APOCALIPSA! Cam AȘA ar ARĂTA LUMEA dacă TOȚI OAMENII ar dispărea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x