Căutare Live

Încă din 1903 vegetarienii erau la modă! Cel mai vechi restaurant din lume ar putea deveni ''ultima fiță de AZI''

Restaurantul Hiltl, din Zurich, a fost primul local vegetarian din lume, o raritate in momentul inaugurarii sale.

Restaurantul Hiltl, din Zurich, a fost primul local vegetarian din lume, o raritate in momentul inaugurarii sale.


In ziua de azi, sa ai un prieten, un vecin sau un cunoscut care e vegetarian, nu mai e nimic iesit din comun. Cu toate acestea, pana nu demult, aceasta optiune era considerata o extravaganta.

Cel mai vechi restaurant vegetarian din lume a fost inaugurat in 1903, in Elvetia, si multi dintre clientii sai intrau pe usa din spate a localului, pentru a nu fi recunoscuti.

Acum mai bine de un secol, sa nu mananci carne era o forma de saracie, iar vegetarienii erau vazuti ca niste “nebuni”. Ambrosius Hiltl, un elvetian, care acuza dureri reumatice, a adoptat acest fel de viata pentru a-si alina durerile. Mai mult, a decis sa cumpere un restaurant in Zurich pentru a deschide un local vegetarian.


Meniul său a fost bine primit printre ceilalti adepti, scriitori, artisti sau fete bisericesti, care mancau doar produse Kosher. In acele timpuri, in care carnea nu era bine depozitata, a fost unul dintre putinele localuri, care a ramas deschis, fara intreruperi.

Acum, localul are o oferta variata si poate gazdui, in cele trei etaje, mai mult de 500 de persoane. Intre timp, s-a specializat in mancare indiana, dat fiind ca a treia generatie a familiei a calatorit in Asia si de acolo a adus unele retete exotice care au “sculptat” faima restaurantului.

“Usa din spate” a ramas insa, neatinsa, ca o marturie de necontestat a trecutului.

După nebunia Ice Bucket Challenge vedetele au început să-şi atingă bărbăţia pentru campania „Feelingnuts“ - „Palpează-ţi... Sigur NU își dorești să mai apuci APOCALIPSA! Cam AȘA ar ARĂTA LUMEA dacă TOȚI OAMENII ar dispărea...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri