Antena Căutare

Inegalabila Olga Tudorache, doamna de aur a teatrului românesc, la 88 de ani ”Actoria este o meserie grea, care te uzează. Oricine poate să bage degetul în ficatul tău, în inima ta, în viaţa ta!”

Chiar dacă a iubit încă din copilărie teatrul mai mult decât orice jucărie, inegalabila Olga Tudorache, doamna de aur a teatrului românesc, nu a încurajat vreodată pe tinerii studenți de la U.N.A.T.C. să aleagă scena.

Chiar dacă a iubit încă din copilărie teatrul și filmul mai mult decât orice jucărie, inegalabila Olga Tudorache, doamna de aur a teatrului românesc, nu a încurajat vreodată pe tinerii studenți de la U.N.A.T.C. să aleagă scena. Nici filmul, deși prin mâna ei au trecut generații întregi de actori români!

”Actoria este o meserie grea, care te uzează. Oricine poate să bage degetul în ficatul tău, în inima ta, în viaţa ta!”, declara actrița într-un interviu din ”Formula AS”. La cei 88 de ani, actrița are inima împăcată pentru că și-a dedicat existența marii ei pasiuni: teatrul! Cariera ei este una cu adevărat impresionantă, așa cum îi stă bine unui monstru sacru al cinematografiei și al filmului! Și nu și-a dedicat cei mai frumoși ani doar teatrului și filmului, ci și activității didactice.

”Când intrau în şcoală, studenţilor le era frică de mine, dar în trei luni îmi era frică mie de ei. Mi se suiau toţi în cap, mă luau în braţe şi eram "Mama Olga". Am lucrat cu nişte copii extraordinari. M-am oprit în cele din urmă, anul trecut, pentru că am 70 de ani şi nu mai rezist fizic.

Statul în picioare, drumurile, să lucrezi 8-9 ore în frig, întuneric, sărăcie, în toate condiţiile grele în care se lucrează la Academia de Teatru şi Film, nu le mai puteam răbda”, explica, cu o tristețe vădită în glas "Mama Olga".

Din păcate, artista nu și-a putut sărbători ziua de naștere, pentru că se află internată la Spitalul Elias din Capitală.

Colegii au descris-o mereu pe ”Doamna Tudorache” ca pe o persoană caldă, cochetă și memorabilă. Ultimul atribut chiar i se potrivește de minune, având în vedere că Romfilateria i-a dedicat un timbru din colecția inedită “Stele de aur ale Scenei și Ecranului”.

La mulți ani, Olga Tudorache!

În adolescență, aceste Eve cu picioare interminabile erau strigate ”Girafa!” sau ”Picioare lungi!”, iar acum zeci de băr... Un tânăr a văzut viitorul omenirii și are un mesaj terifiant pentru planetă! Ce a profețit acesta pentru anul 2018 îți d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x