Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Interviu în exclusivitate! Autorul „Sapiens, scurtă istorie a omenirii”, mesaj urgent pentru români: „Nu vă puteţi baza pe alte ţări, nu vă puteţi baza pe Uniunea Europeană”

Ideile lui au schimbat lumea. Una dintre cele mai strălucite minţi ale secolului XXI a acordat un interviu în exclusivitate pentru Observator. Yuval Noah Harari, filosof, istoric şi autor al best-sellerului „Sapiens, scurtă istorie a omenirii” ne spune, cum va arăta lumea după pandemie.

Există cărţi care schimbă lumea. Şi autorii lor ajung la fel de cunoscuţi ca nişte vedete rock. Este şi cazul lui Yuval Noah Harari, scriitor, filosof şi istoric israelian, autor al best-sellerului „Sapiens, scurtă istorie a omenirii”.

Cărţile lui Harari au doborât şi în România toate recordurile de vânzări. Iar echipa Observator şi-a dorit să aducă în faţa publicului din România unul dintre cei mai mari gânditori ai secolului nostru.

„Cred că problema noastră în actuala criză nu este coronavirusul. Omenirea deţine cunoaşterea şi tehnologia să învingă virusul dacă vom coopera.

De ce mă tem nu este virusul, ci demonii interiori ai rasei umane, cum ar fi egoismul, ura, lăcomia”, a spus Yuval Noah Harari, scriitor, filozof, istoric.

Citește și:

I-au schimbat copilul la naștere! A aflat abia după 28 de ani, în cel mai crunt mod! Cum a reacționat când l-a întâlnit. „Nu pot să descriu” - VIDEO

Marele gânditor israelian are rădăcini româneşti şi a vrut să transmită un mesaj emoţionant publicului din România.

„Familia mea provine din Europa de Est, din ceea ce astăzi sunt Polonia, Ucraina, România şi Cehia. Sunt locurile de unde au venit străbunicii mei în Israel în urmă cu un secol.

Am încercat să vizitez Europa de Est şi să urmăresc ce se întâmplă acolo. Cred că e una dintre cele mai importante zone ale lumii în aceste zile”, a dezvăluit Yuval Noah Harari.

Iar această parte de lume îi va rămâne mereu aproape de suflet.

Citește și:

O tânără infectată cu noul coronavirus a născut cât era în comă, ținută în viață doar de aparate. Zece zile mai târziu, mămica își ținea bebelușul în brațe

„Viitorul românilor şi starea lor de bine depinde de acţiunile lor, de felul în care vor apăra democraţia şi libertatea.

Nu vă puteţi baza pe alte ţări, nu vă puteţi baza pe Uniunea Europeană să aibă grijă de democraţie în ţara voastră. Nu, asta e treaba voastră şi a societăţii în sine. Dacă nu o faceţi voi, nimeni n-o să vă dea democraţia pe tavă”, a transmis autorul.

Timp de trei zile, puteţi urmări la Observatorul orei 19:00 o miniserie de interviuri cu Yuval Noah Harari despre cine suntem şi încotro mergem.

Recomandari