Interviu în exclusivitate! Autorul „Sapiens, scurtă istorie a omenirii”, mesaj urgent pentru români: „Nu vă puteţi baza pe alte ţări, nu vă puteţi baza pe Uniunea Europeană”

Ideile lui au schimbat lumea. Una dintre cele mai strălucite minţi ale secolului XXI a acordat un interviu în exclusivitate pentru Observator. Yuval Noah Harari, filosof, istoric şi autor al best-sellerului „Sapiens, scurtă istorie a omenirii” ne spune, cum va arăta lumea după pandemie.

Există cărţi care schimbă lumea. Şi autorii lor ajung la fel de cunoscuţi ca nişte vedete rock. Este şi cazul lui Yuval Noah Harari, scriitor, filosof şi istoric israelian, autor al best-sellerului „Sapiens, scurtă istorie a omenirii”.

Cărţile lui Harari au doborât şi în România toate recordurile de vânzări. Iar echipa Observator şi-a dorit să aducă în faţa publicului din România unul dintre cei mai mari gânditori ai secolului nostru.

„Cred că problema noastră în actuala criză nu este coronavirusul. Omenirea deţine cunoaşterea şi tehnologia să învingă virusul dacă vom coopera.

De ce mă tem nu este virusul, ci demonii interiori ai rasei umane, cum ar fi egoismul, ura, lăcomia”, a spus Yuval Noah Harari, scriitor, filozof, istoric.

Citește și:

I-au schimbat copilul la naștere! A aflat abia după 28 de ani, în cel mai crunt mod! Cum a reacționat când l-a întâlnit. „Nu pot să descriu” - VIDEO

Marele gânditor israelian are rădăcini româneşti şi a vrut să transmită un mesaj emoţionant publicului din România.

„Familia mea provine din Europa de Est, din ceea ce astăzi sunt Polonia, Ucraina, România şi Cehia. Sunt locurile de unde au venit străbunicii mei în Israel în urmă cu un secol.

Am încercat să vizitez Europa de Est şi să urmăresc ce se întâmplă acolo. Cred că e una dintre cele mai importante zone ale lumii în aceste zile”, a dezvăluit Yuval Noah Harari.

Iar această parte de lume îi va rămâne mereu aproape de suflet.

Citește și:

O tânără infectată cu noul coronavirus a născut cât era în comă, ținută în viață doar de aparate. Zece zile mai târziu, mămica își ținea bebelușul în brațe

„Viitorul românilor şi starea lor de bine depinde de acţiunile lor, de felul în care vor apăra democraţia şi libertatea.

Nu vă puteţi baza pe alte ţări, nu vă puteţi baza pe Uniunea Europeană să aibă grijă de democraţie în ţara voastră. Nu, asta e treaba voastră şi a societăţii în sine. Dacă nu o faceţi voi, nimeni n-o să vă dea democraţia pe tavă”, a transmis autorul.

Timp de trei zile, puteţi urmări la Observatorul orei 19:00 o miniserie de interviuri cu Yuval Noah Harari despre cine suntem şi încotro mergem.

Citește și
Dana Roba, schimbată total de când a renunțat la luminile reflectoarelor. S-a căsătorit și are doi copii
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Omar Arnaout și logodnica lui, imagine romantică. Miruna este o tânără foarte frumoasă
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
colaj de imagini cu ionut cercel si petrica cercel
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Mai multe articole
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri