Căutare Live

Își lasă copiii acasă și îmbracă uniforma roșie ce salvează vieți. Cum își încep ziua asistenții medicali din România: „Pozitivi în gândire, dar negativi la test!”

Eroii din prima linie în lupta cu COVID-19 trăiesc zilnic cu teama de nu se îmbolnăvi şi de a nu transmite virusul celor dragi. Astăzi de Ziua Internaţională a Asistenţilor medicali, tot ceea ce îşi doresc este sănătate. Pentru că doar aşa pot fi acolo pentru cei care au nevoie de ajutorul lor.

„Pozitivi în gândire, dar negativi la test!”

Asta este deviza după care îşi ghidează acum viaţa eroii din prima linie. Chiar şi astăzi, de ziua lor, cadrele medicale duc o luptă crâncenă cu noul virus.

Daniela este asistent medical la Servicul de Ambulanţă Iaşi de 12 ani. Recunoaşte că nimic nu se compară cu tot ceea ce a trăit în ultimele săptămâni.

„E o perioada foarte grea, e ca la loterie. Dacă ai norocul să nu ai niciun confirmat, e bine, dar nu avem de unde ști, e o perioadă foarte grea... Trebuie să fii atent, foarte atent”, a spus Daniela Florea, asistent medical Ambulanță Iași.

Citește și:

„Masca nu ajunge! OBLIGATORIU de știut!!!” Medicul Monica Pop, avertisment dur: „Pericol de contaminare! Un lucru puțin cunoscut de public”

Si Mihaela trece prin aceleaşi greutăţi. Este asistentă medicală de 18 ani în cea mai mare Unitate de Primiri Urgenţe din Moldova. Aproape zilnic, este fie în costum de spital, fie cu uniforma roşie de la SMURD.

Cel mai frumos cadou pe care îl pot primi cadrele medicale este sănătatea.

„Pe noi ne-a ferit Dumnezeu. Nu avem deocamdată pe nimeni pozitiv, ceea ce mă bucură. Şi sper să rămânem aşa până la sfârşitul perioadei”, a spus Mihaela Maxim, Asistent-Șef UPU SMURD, Spitalul „Sfântul Spiridon”.

„Avem o solicitare”

Așa îşi încep ziua Delia și Andrei Dragoş. Tot asistenţi medicali, dar în cadrul Serviciului de Ambulanță Maramureş. De zece ani împart locul de muncă, dar şi aceeaşi casă.

Fiecare zi este o nouă provocare, iar solicitările care până nu demult erau sigure îi duc pe cei doi pe un teren minat. Temerea cea mai mare este să nu-i îmbolnăvească pe cei dragi.

Citește și
o femeie pozand eticheta prinsa de niste haine
O tânără a vrut să își cumpere o rochie, dar când a vrut s-o probeze a găsit un bilet neașteptat prins de haină. Ce scria
O tânără a vrut să își cumpere o rochie, dar când a vrut s-o probeze a găsit un bilet neașteptat prins de haină. Ce scria
fată cu mască de protecție împotriva coronavirusului
Ce măsuri de relaxare s-ar putea impune de Crăciun și de Revelion. Circulația liberă, iar magazinele program mai lung
Ce măsuri de relaxare s-ar putea impune de Crăciun și de Revelion. Circulația liberă, iar magazinele program mai lung
imagine cu o portie de pui crispy
Un bărbat a mâncat doar pui crispy timp de 30 de zile. Transformarea a fost uluitoare. Ce a descoperit
Un bărbat a mâncat doar pui crispy timp de 30 de zile. Transformarea a fost uluitoare. Ce a descoperit
Mai multe articole

Citește și:

Bianca a fost infectată 74 de zile cu noul coronavirus. Românca i-a uimit pe medicii din Italia: „Este un record. Trebuie să înțelegem cum a fost posibil”

„Avem mult mai multă grijă cum ne ducem acasă, să nu intrăm în contact cu copilul şi cu familia în hainele de ambulanţă, să ajungem la el spălaţi, dezinfectaţi”, spun cei doi.

Până acum în România sunt peste o mie de cadre medicale care s-au infectat cu noul coronavirus, marea majoritate chiar de la locul de muncă.

MESAJE DE PAŞTE: Cele mai frumoase gânduri pentru urări și felicitări la prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnul... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri