Antena Căutare

Karim și Louise Rezaie s-au căsătorit la spital, lângă patul fiicei lor. Bebelușul suferă de o afecțiune rară

Karim și Louise Rezaie au decis să se căsătorească lângă patul de spital al fiicei lor, pentru că și-au dorit ca bebelușul lor să participe la evenimentul special. Micuța de șase luni este, momentan, dependentă de aparate.

Galerie
Karim și Louise Rezaie au decis să se căsătorească lângă patul de spital al fiicei lor, pentru a le putea fi domnișoară de onoare | Profimediaimages.ro

Layla s-a născut în ziua de Crăciun și de atunci se află internată din cauza unei afecțiuni genetice rare.

Părinții Laylei s-au căsătorit în spital

Cuplul din Torquay, Devon, s-a căsătorit pe 21 mai la Spitalul de Copii din Bristol, după ce echipa spitalului le-a permis să organizeze ceremonia în secție.

Karim, în vârstă de 38 de ani, a spus: ”Am vrut mereu ca Layla, fiica noastră, să fie prezentă la căsătoria noastră. A fost foarte frumos având în vedere efortul depus.”.

Articolul continuă după reclamă

Tineri se așteptau ca ceremonia să fie una simplă: ”Ne-am imaginat inițial că va veni preotul și nunta va avea loc lângă pat, dar echipa medicală a depus mult efort”.

Citește și: Povestea Oliviei Farnsworth, fetița care nu simte foame, oboseală sau durere. Are 11 ani și nu doarme de când era un bebeluș

Layla suferă de sindromul CHARGE, o mutație genetică care i-a afectat alimentația, vederea, inima și a produs mai multe complicații. Karim, care este terapeut, a afirmat că întreaga zi a fost magică.

”Personalul medical a depus un efort uriaș pentru a pune decorațiuni și muzică, a lua legătura cu rudele noastre și au aranjat să înregistreze întregul eveniment.”, a afirmat Karim, conform The Sun.

”Layla era acolo și a fost fantastic, dar ni s-a amintit cât de slăbită era, dar a fost totuși minunat să se întâmple. Medicii au spus că ar putea dura săptămâni sau luni până să o putem duce acasă.”, a concluzionat tatăl tinerei.

Ce este sindromul CHARGE

Conform romedic, CHARGE este un sindrom genetic, cu transmitere autozomal dominantă, ce are la baza mutația genei CHD-7 ce duce la haploinsuficiență. Incidența este de 1,2 la 10.000 de nou-născuți.

Sindromul CHARGE este consecința mutațiilor ce survin la nivelul genei CHD7. Gena CHD7 conține 38 de exoni, iar majoritatea mutațiilor care apar sunt de tip „stop” sau „frame shift”, producându-se fragmentări ale proteinei CHD7. Cu toate că majoritatea cazurilor au la bază ca mecanism etiopatogenic această mutație, sunt tot mai multe cazuri descrise în literatură care asociază o serie de alte anomalii citogenetice (deleții 22q11. 2) și mutații la nivelul altor gene (ex SEMA3E) care nu sunt corelate cu CHD7.

Citește și: O femeie a vrut să-și renoveze noua casă, dar a dat peste o cameră secretă! Ce lucru straniu a găsit înăuntru

Mai mult decât atât, rolul deținut de gena CHD7 în cadrul desfășurării embriogenezei este în continuare incomplet elucidat.

Din punct de vedere fiziopatologic, în timpul embriogenezei se generează un defect de dezvoltare la nivelul structurilor liniei mediane, ceea ce determină afectarea în special a structurilor cranio-faciale. Defectele constau în sistări ale diferențierii embrionare și survin în primul trimestru de sarcină (în special a doua lună de sarcină) atunci când se formează principalele organe afectate.

Ea e femeia care a mâncat doar fructe în ultimii 7 ani. Cum arată azi Sasa Dedic... O femeie a slăbit 74 de kilograme după ce a renunțat la un aliment. Cum arată azi Julie Garte...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 10 ianuarie 2025. Prin ce probe au trecut concurenții la Power Couple România
Super Neatza, 10 ianuarie 2025. Prin ce probe au trecut concurenții la Power Couple România Vineri, 10.01.2025, 10:32
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x