Antena Căutare

Mai vechi decât veacul, mai gustoase ca niciodată! Ficat la grătar și Portocaladă, rețetele/minune al străbunicilor noastre

Săptămâna aceasta, vă propunem ''Ficat la grătar'' și ''Portocaladă'', ambele rețete fiind publicate în ''Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.

Săptămâna aceasta, vă propunem ''Ficat la grătar'' și ''Portocaladă'', ambele rețete fiind publicate în ''Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.

Ficat la grătar

Frigeți pe grătar felii de ficat. Focul să fie repede. Într 'o cratiță cu unt fierbinte, puneți multă ceapă tocată și vreo 2 căței de usturoiu tocați la fel spre a se rumeni. Adăogați zeama unei jumătăți de lămâe. După ce ficatul s'a fript, așezați-l în farfurie felii, apoi puneți toată tocătura de legume, acoperiți cu celelalte felii de ficat și turnați deasupra sosul căruia i-ați adăogat pătrunjel tocat.

Portocaladă

Ca să faci un litru de portocaladă (orangeade), storci 4 portocale și o lămâe, adaogi 250 gr. sirop, miezul unei portocale, apoi adaogă atâta apă cât trebuie ca să completezi litrul de lichid. Trece prin sită, pune într 'o sticlă și așeaz-o într 'un vas cu apă înghețată.

"Ce a mai trecut timpul..." sau "Nu mai am timp de nimic", expresii la ordinea zilei! Dar te-ai într... În Floreștii de Cluj cămilele pasc ca-n Somalia!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x