Antena Căutare

Marmota Phil a spus cât mai durează iarna! Ce înseamnă că nu și-a văzut umbra atunci când a ieșit din bârlog 

Vortexul polar a făcut ravagii în Statele Unite ale Americii, unde mai bine de 20 de oameni au murit din cauza frigului, însă primăvara își va face simțită prezența curând, conform previziunilor făcute de marmota Phil. 

Vortexul polar a făcut ravagii în Statele Unite ale Americii, unde mai bine de 20 de oameni au murit din cauza frigului, însă primăvara își va face simțită prezența curând, conform previziunilor făcute de marmota Phil.

Sute de oameni din statul american Pennsylvania s-au adunat, în a doua zi a lunii februarie, pentru a afla de la marmota Punxsutawney Phill cum va fi vremea în următoarele luni și au avut parte de o surpriză colosală.

Conform CNN, Punxsutawney Phil a ieșit din bârlog și nu și-a văzut umbra, lucru care înseamnă că primăvara este după colț.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În cazul în care rozătoarea ieșea din bârlog și-și vedea umbra, urmau încă șase săptămâni de iarnă. Acest lucru nu s-a întâmplat, astfel că primăvara își va face simțită prezența în curând.

Totuși, marmota Phil n-a avut întotdeauna dreptate. În ultimii zece ani, Phil a prezis o iarnă lungă de şapte ori şi o primăvară timpurie de trei ori, având dreptate doar în proporţie de 40%, potrivit Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice din Statele Unite, ai cărei reprezentanţi susţin că marmota nu are nicio aptitudine în acest sens.

Ziua de 2 februarie, care este denumită şi „Ziua Cârtiţei“, reprezintă de 178 de ani momentul în care rolul de meteorolog îi revine rozătoarei din specia marmota monax (americană sau comună). Primele informaţii despre „Ziua Cârtiţei“ apar într-un jurnal care i-a aparţinut unui proprietar de magazin din Pennsylvania, cu data de 4 februarie 1841, conform Adevărul.ro.

Un doctor i-a prescris prăjituri cu canabis unui copil de patru ani! Cum și-a motivat decizia... Tradiții ciudate de Ziua Îndrăgostiților. Locul în care cei singuri poartă doliu și jelesc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x