Antena Căutare

MediCOOL, sezonul 5, 21 octombrie 2023. De ce apar cearcănele la ochi atunci când nu dormim suficient. Ce soluții există

În episodul 9 al emisiunii MediCOOL de pe 21 octombrie 2023 medicul Mihail Pautov și Adelina Popa, medic specializat pe dermato-estetică, au vorbit despre cearcăne, motivul pentru care apar, dar și despre soluțiile pe care le avem pentru a scăpa de ele.

colaj foto cu mihail pautov si medicul adelina popa la emisiunea medicool Galerie
Doctorul Mihail Pautov a discutat despre cearcăne și efectele lipsei somnului, la MediCOOL, ediția din 21 cotombrie 2023 | Antena 1

Medicul Mihail Pautov a abordat în episodul 8 al emisiunii MediCOOL subiecte interesante legate despre somn, lipsa lui și efectele ce pot apărea atunci când organismul nu primește îndeajuns de multă odihnă.

MediCOOL, episodul 9 din 21 octombrie 2023. De ce apar cearcănele la ochi atunci când nu dormim suficient. Ce soluții există

Medicul Mihail Pautov a vorbit despre efectele pe care le poate avea lipsa somnului:

În plus, el și Adelina Popa, medic specializat pe dermato-estetică, au vorbit despre cearcăne, motivul pentru care apar, dar și despre soluțiile pe care le avem pentru a scăpa de ele.

Citește și: MediCOOL, sezonul 5, 14 octombrie 2023. România, fruntașă în Europa la decesele din cauza bolilor cardiovasculare. Cum le prevenim

„Motivul este că atunci când avem o lipsă de somn nivelul de cortisol crește. Cortizolul este un hormon de stres. Când nivelul de cortisol crește va crește și cantitatea de sânge din organism. Astfel, vasele din sânge din corp se vor dilata pentru a oferi suport acestei cantități de sânge. Când vorbim de zona cearcănelor, acolo pielea este subțire, translucidă, și acoperă mușchiul orbicular. Ce o să se vadă? Plexul vascular subcutanat subiacent și vascularizația mușchiului. Va fi o culoare de vinețiu atunci când nu dormim”, a explicat Adelina Popa, medic specializat în dermatologie și estetică medicală.

Citește și: MediCOOL sezonul 5, 23 septembrie 2023. Miturile despre frumusețe, demontate de medicul Mihail Pautov

„Trebuie să vorbim și despre faptul că atunci când aceste vase de sânge stau dilatate o perioadă mai lungă de timp o să se extravazeze hemoglobina din sânge și, când o să ajungă în țesut, ea se va oxida și se va transforma în hemosiderină, care are o culoare brun închisă. Practic, acele cearcăne vor deveni permanene”, a mai completat medicul.

Medicul explicat faptul că nu doar somnul influențează apariția cearcănelor, ci și anumite afecțiuni dermatologice sau vârsta.

De asemenea, în emisiune s-a discutat despre cauzele posibile pentru un somn neodihnitor:

Tot în cadrul acestei ediții MediCOOL, din 21 octombrie 2023, s-au oferit și sfaturi și trucuri pentru a scăpa de cearcăne, în mod rapid și eficient, dar și sănătos.

MediCOOL a revenit la Antena 1 cu sezonul 5

Cel de-al cincilea sezon MediCOOL poate fi urmărit în această toamnă, la Antena 1 și în AntenaPLAY, în fiecare sâmbătă, de la ora 12:00.

Dr. Mihail Pautov (medic specialist în chirurgie generală) şi Carmen Brumă (autor programe de slăbit) revin pe micile ecrane cu noi rubrici, noi experimente, dar şi subiecte tabu, iar spectrul amplu de subiecte medicale de actualitate va fi şi de această dată abordat într-o atmosferă relaxată, pe înţelesul tuturor, alături de invitaţii emisiunii.

Noul sezon MediCOOL va acoperi o gamă variată de teme în domeniul sănătăţii, dar şi teme mai puţin convenţionale, care solicită o cercetare amplă şi răspunsuri din partea specialiştilor în domeniu, invitaţii echipei MediCOOL. Totodată, aceştia vor dezbate şi obiceiurile nesănătoase, care pot afecta calitatea vieţii.

Un bărbat a băut 2.000 de halbe de bere în aproximativ 6 luni și apoi a dezvăluit ce i s-a întâmplat. Ce a pățit... Un bărbat a mâncat de 20 de ori în restaurante de lux fără să achite nota. Cum a fost posibil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x