Antena Căutare

MediCOOL, sezonul 5, 14 octombrie 2023. România, fruntașă în Europa la decesele din cauza bolilor cardiovasculare. Cum le prevenim

Ediția de MediCOOL de pe 14 octombrie 2023 a fost despre bolile cardiovasculare. Medicul Mihail Pautov și invitații săi au oferit sfaturi utile în ceea ce privește prevenția bolilor cardiovasculare. Cea mai mare greșeală pe care o facem este să ne îngrijim de inima și sistemul cardiovascular abia după vârsta de 50 de ani, când medicul pune un diagnostic.

Colaj cu Medicool Galerie
diția de MediCOOL de pe 14 octombrie 2023 a fost despre bolile cardiovasculare | Antena 1

Medicul Mihail Pautov a vorbit cu invitații săi despre bolile caridovasculare și despre modalitățile de prevenție ale acestora. România este fruntașă în Europa în ceea ce privește decesele cauzate de bolile caridiovasculare, iar medicul atrage atenția despre cât de important e să ne măsurăm tensiunea arterială, indiferent de vârstă.

Oamenii trebuie să-și măsoare tensiunea arterială singuri acasă, o dată pe săptămână, începând cu 30 de ani, dacă nu au antecedente în familie. Dacă în familie avem hipertensiune e bine să facem acest lucru înainte de vârsta de 30 de ani.

Medicul a precizat că hipertensiunea arterială se manifestă prin cefalee, amețeli, zgomote în urechi, tulburări de vedere, grețuri, stare de rău.

Citește și: MediCOOL, sezonul 5, 7 octombrie 2023. Tehnologizarea medicinei și rolul ei. Care sunt beneficiile laserului în stomatologie

Ce alimente ne ajută să ținem sub control tensiunea arterială

Medicul Mihail Pautov, cardiologul Ștefan Busnatu și Carmen Brumă au spus la MediCOOL ce alimente ne ajută să ținem sub control tensiunea arterială.

Alimentele care întăresc peretele arterelor, care reduc inflamația, care fluidifică sângele sunt:

-peștele gras: somon, hering, sardine, macrou. Conțin omega 3.

-Uleiul de măsline

-Ficat, organe și alimente fermentate: kefir, iaurt, care previn calicfiera arterelor

-Nuci, care au Omega 3 și vitamina E

Medicul Mihail Pautov, Radu Rotaru, medic SMURD și Cristian Căldăraru, instructor prim ajutor, ne spune cum putem oferi ajutor persoanelor aflate in stop cardiorespirator. Informațiile sunt disponibile în clipul de mai jos:

Astfel, pentru a nu suferi de boli cardiovasculare, e nevoie, printre altele, să fim atenți la tensiunea arterială încă de la o vârstă fragesă, să folosim aparate care ne arată în ce parametri este tensiunea arterială și să avem o alimentație bogată în vitamine care ajută la întărirea pereților arterelor.

Citește și: MediCOOL sezonul 5, 23 septembrie 2023. Miturile despre frumusețe, demontate de medicul Mihail Pautov

MediCOOL a revenit la Antena 1 cu sezonul 5

Cel de-al cincilea sezon MediCOOL poate fi urmărit în această toamnă, la Antena 1 și în AntenaPLAY, în fiecare sâmbătă, de la ora 12:00.

Dr. Mihail Pautov (medic specialist în chirurgie generală) şi Carmen Brumă (autor programe de slăbit) revin pe micile ecrane cu noi rubrici, noi experimente, dar şi subiecte tabu, iar spectrul amplu de subiecte medicale de actualitate va fi şi de această dată abordat într-o atmosferă relaxată, pe înţelesul tuturor, alături de invitaţii emisiunii.

Noul sezon MediCOOL va acoperi o gamă variată de teme în domeniul sănătăţii, dar şi teme mai puţin convenţionale, care solicită o cercetare amplă şi răspunsuri din partea specialiştilor în domeniu, invitaţii echipei MediCOOL. Totodată, aceştia vor dezbate şi obiceiurile nesănătoase, care pot afecta calitatea vieţii.

Categoria de elevi care mai primește o zi liberă în octombrie, chiar înainte de vacanță. Cine sunt cei care nu vor merge... Cât câștigă un medic român cunoscut, în sectorul privat, pe PFA: „Să știți că am câștigat și mai mult”. Suma încasată lu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x