Antena Căutare

MediCOOL sezonul 5, 23 septembrie 2023. Miturile despre frumusețe, demontate de medicul Mihail Pautov

În emisia MediCOOL de pe 23 septembrie 2023, subiectul abordat de medicul Mihail Pautov și de invitații săi a fost legat de miturile despre frmusețe.

Colaj cu Mihail Pautov Galerie
Medicul Mihail Pautov a vorbit despre mai multe mitturi despre frumuseșe și a demonstrat care este adevărat și care este fals | Antena 1

Medicul Mihail Pautov a abordat subiectul miturilor despre frumusețe. Iată câteva dintre miturile despre care a vorbit medicul:

Scrub-ul mărește buzele este un mit: „Scrub-ul excesiv distruge pielița care protejează buzele. Scrub-ul poate chiar să micșoreze buzele, folosit excesiv.

Bustierea previne lăsarea sânilor- realitate, dacă bustiera este purtată când sânul este ferm, nu lăsat.

Uleiul de ricin= gene mai dese- mit: uleiul de ricin hidratează și protejează genele.

Citește și: MediCOOL sezonul 5, 16 septembrie 2023. Ce este menopauza și care sunt simptomele ei. Sfatul Ancăi Țurcașiu pentru toate femeile

Dinții se pot albi cu bicarbonat de sodiu: Adevărat sau fals? Medicul Mihai Pautov și invitații săi au demontat mai multe mituri despre frumusețe

Medicul Mihail Pautov și stomatologul Iulia Iliescu au făcut un experiment prin care au vrut să arate dacă este adevărat că dinții se pot albi cu bicarbonat de sodiu.

Bicarbonatul nu albește dinții. El îndepărtează petele de pe suprafața lor. E un proces mecanic, nu pătrund eîn dinte și-l albește.

Bicarbonatul zgârie dintele și poate să distrugă smalțul, iar dintele se poate recolora și mai mult. Deci asta înseamnă că bicarbonatul care albește dinții reprezintă un mit și nu o realitate.

Medicul Mihail Pautov și fizioterapeutul Bogdan Goga au vrut să demonstreze dacă este adevărat că trasul de umeri spre spate te ajută să stai drept.

Citește și: MediCOOL sezonul 5, 9 septembrie 2023. 5 metode pentru a echilibra imunitatea copiilor în sezonul virozelor. Cum crești imunitatea

„Nu este un gest fizologic și se poate să ne stricăm și mai rău postura. Ce putem să facem e să lăsăm umerii relaxați și să facem o extensie toracală, a cruburii toracale. Dacă tragi umerii de spate nu înseamnă că te ajută să stai drept. E un mit”.

Medicul Mihail Pautov și Ilinca Tranulis, medic pediatru, au vrut să demonstreze dacă este adevărat că berea ajută în lactație. Pediatrul a explicat că avem de-a face cu un mit:

„În bere nu este nimic care să mărească cantitatea de lactație. Corpul nostru e făcut să producă lapte în cantități necesare pentru bebluș, dacă îi dăm ocaiza să îl soată de acolo”

MediCOOL a revenit la Antena 1 cu sezonul 5

Cel de-al cincilea sezon MediCOOL poate fi urmărit în această toamnă, la Antena 1 și în AntenaPLAY, în fiecare sâmbătă, de la ora 12:00.

Dr. Mihail Pautov (medic specialist în chirurgie generală) şi Carmen Brumă (autor programe de slăbit) revin pe micile ecrane cu noi rubrici, noi experimente, dar şi subiecte tabu, iar spectrul amplu de subiecte medicale de actualitate va fi şi de această dată abordat într-o atmosferă relaxată, pe înţelesul tuturor, alături de invitaţii emisiunii.

Noul sezon MediCOOL va acoperi o gamă variată de teme în domeniul sănătăţii, dar şi teme mai puţin convenţionale, care solicită o cercetare amplă şi răspunsuri din partea specialiştilor în domeniu, invitaţii echipei MediCOOL. Totodată, aceştia vor dezbate şi obiceiurile nesănătoase, care pot afecta calitatea vieţii.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x