Antena Căutare

Melcii stresați devin uituci!

Deși cercetările s-au desfășurat în "pas de melc", concluziile subliniază impactul negativ al stresului asupra memoriei

Melcii stresați devin uituci!
Goana "după melcii" stresați | http://www.abc.net.au

Deși cercetările s-au desfășurat în "pas de melc", concluziile subliniază impactul negativ al stresului asupra memoriei

Cercetătorii canadieni și britanici arată că nivelul ridicat de stres poate bloca procesele de memorie în cazul melcilor de lac.

"În cercetarea noastră am constatat că melcii răspund la stres într-un mod similar cu mamiferele (inclusiv oamenii) , interferând cu formarea de memorie. În plus, medicamentele care modifică formarea de memorie la mamifere, schimbă, de asemenea, memoria melcului în același fel", povestesc oamenii de știință.

În cadrul studiului au fost utilizați aproximativ 300 de melci, care nu au fost "învățați" cum să se ascundă mai repede în cochilie, ci cum să respire cât mai puțin, atunci când ies la suprafață.

Melcii respiră sub apă și au capacitatea de a absorbi oxigenul prin piele. Cu toate acestea, moluștele au, de asemenea, capacitatea de a inhala aer printr-o gaură de respiratie, conectată la un plămân de bază, relatează ABC Science.

Un nivel scăzut de oxigen cere melcului să iasă la suprafață. Pentru a instrui melcii să nu respire, cercetătorii i-au pus în apă slab oxigenată.
Când aceștia ieșeau la suprafață, bulele lor de aer erau înțepate ușor.

Moluștele au fost ulterior expuse unui nivel scăzut de calciu (esențial pentru cochilii sănătoase).

Confruntate cu un singur factor de stres, micile animale și-au redus capacitatea de a-și forma memoria pe termen lung, fiind totuși capabile să memoreze și să o formeze pe cea pe termen scurt. Atunci când factorii s-au dublat, toate procesele de învățare și memorie s-au blocat.

Matusalem, păzea că venim! Vom trăi din ce în ce mai mult!... GALERIE FOTO! Aviz gurmanzilor! "Fat and Furious", cei mai neobișnuiți BURGERI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x