Antena Căutare

Monstrul din adancuri: Viermele care poate dizolva oasele de balena!

"Monstrul din adancuri" este o specie marina descoperita de curand si care a atras atentia biologilor cu capacitatile sale de supravietuire: se hraneste cu carne de balena, caruia ii consuma chiar si oasele. Specia i-a uimit pe specialisti, care au spus ca nu isi pot da seama cum un vierme fara gura poate sa... manance oase de balena!

Viermele Osedax are o capacitate de supravietuire uimitoare: hrana sa de baza este carnea de balena si chiar si oasele acesteia. Desi nu are gura, viermele poate consuma o balena intreaga, intr-un timp record. Ceea ce era un mister pentru biologii marini a fost acum elucidat: creatura secreta un acid atat de puternic, incat poate dizolva chiar si oasele.

Trecand prin acest proces, oasele se transforma in grasimi, care pot fi consumate cu usurinta de bacteriile care traiesc in sistemul digestiv al balenei.

Insa aceasta capacitate nu o detin decat femelele, care isi tin masculii prizonieri intr-un tub gelatinos, conform Daily Mail. Viermele Osedax traieste in nordul Oceanului Atlantic si in nordul Pacificului.

Foto: news.nationalgeographic.com

S-a facut topul adolescentelor betive din Europa. Vezi pe ce loc se afla romancele!... Fobia de care suferea si Steve Jobs ii creeaza mari probleme unei tinere britanice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x