Antena Căutare

NASA cheltuieste 11,2 milioane $ pentru a vindeca astronautii de insomnie

NASA va cheltui 11,2 milioane de dolari pentru dezvoltarea unor becuri care sa vindece astronautii de insomniile de care au parte atunci cand stau la bordul Statiei Spatiale Internationale. Potrivit NASA, jumatate din astronautii care petrec mai mult timp in spatiu au nevoie de somnifere pentru a putea dormi. Motivul este lipsa luminii naturale, in care oamenii sa poata functiona si dormi corespunzator.

Astronautii dorm, in medie, 6 ore pe zi, la bordul Statiei Spatiale Internationale, desi au voie sa doarma 8,5 ore. "Statia Spatiala este zgomotoasa, nivelul de dioxid de carbon este mare, nu exista dusuri, plus ca este si stresul mare, data fiind complexitatea muncii prestate", a declarat medicul sef al NASA, Smith Johnston.

In timp, lipsa de somn poate duce la iritare, depresie, stare de rau si poate genera erori, care, la bordul Statiei Spatiale Internationale pot avea consecinte tragice. Astfel, NASA vrea sa schimbe becurile fluorescente, aflate in prezent la bordul Statiei Spatiale Internationale cu o serie de LED-uri care bat in nuante de albastru, alb si rosu. Schimbarea becurilor este programata pentru 2016.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

VIDEO! Descoperire senzationala in Mexic: 13 schelete cu cranii alungite tip "Alien"... Niste chinezi au pescuit un Porsche. La ce-au dat?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x