Antena Căutare

O biserică veche de 200 de ani din Munţii Apuseni a găzduit ultima sa liturghie. Sfârşitul lăcaşului de cult va fi sub ape

O biserică veche de două secole din Alba riscă să fie înghiţită de ape din cauza unui iaz poluat care se extinde. E vorba de iazul de decantare a sterilului de pe Valea Şesei. O apă rezultată în urma exploatării miniere din zonă şi care a înghiţit deja şi un alt lăcaş de cult.

Biserica din Vinţa, biserică care se află în pragul de a fi înghiţită de apele iazului de decantare.

Primarul şi cele câteva familii de creştini din zonă sunt disperaţi. Apele au ajuns la jumătate de metru de biserică. Singura rezolvare ar fi relocarea bisericii.

Asta ar fi, dar eu ştiu de unde, cum! sau cu ce se poate.

Localnicii arata cu degetul spre exploatarea miniera, care nu ar fi investit suficient pentru protejarea mediului. Si a lacasului de cult Problema e ca oamenii vor relocarea în aceeasi zona. Și nu în alt sat. Iar asta, spun specialistii, nu este posibil din punct de vedere tehnic din cauza terenului.

Biserică a fost construită în jurul anului 1819 până în 1926 de 30 de familii de credincioşi ortodocşi.

Biserica „Sfântul Mihail" a fost construită în piatră pe locul unui fost lăcaş de cult din lemn. Dacă ar fi fost trecută pe lista monumentelor istorice, foarte probabil că salvarea acesteia ar fi fost posibilă.

DOI ANI DE LA MOARTEA LUI PRINCE. Sora artistului: „După ce a murit, porumbeii lui nu mai scoteau niciun sunet!”... Aniversare istorică la Casa Regală a Marii Britanii. La mulți ani, Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x