Căutare Live

O chitanță l-a salvat din închisoare după ani de zile. Cum și-a demonstrat un om inocența printr-o simplă hârtie

Un bărbat din Statele Unite ale Americii a scăpat din închisoare după 3 ani datorită unei chitanțe, ce l-a scos de după gratii.

Un bărbat a petrecut aproape 5 ani în închisoare înainte să fie salvat de o chitanță

Shutterstock

Herbert Alford, un bărbat din Michigan, Statele Unite ale Americii, a fost condamnat în anul 2016 într-un dosar de omucidere, pentru uciderea lui Michael Adams, ce a avut loc în anul 2011.

Deși și-a susținut nevinovăția, bărbatul a fost condamnat și închis după gratii timp de 3 ani, până atunci când o chitanța a reușit să îl elibereze.

Cum a scăpat o chitanță un om din închisoare

Recent, avocatul lui Alford, Jamie White, a făcut în sfârșit rost de o chitanță de la compania Hertz, ce demonstrează că bărbatul nu se afla în vecinătatea locului în care a fost comisă crima, scrie People.

Citește și: Ce se întâmplă cu Oscar Pistorius după ce a fost condamnat la închisoare pentru uciderea iubitei sale

Chitanța a demonstrat că Alford închiria o mașină în aeroportul din Lansing, Michigan, Statele Unite ale Americii, atunci când a fost comisă crima, într-o locație aflată la 30 de minute de aeroport.

Dovada a fost obținută de la Hertz în anul 2018, după ani de zile în care a fost cerută și Alford a stat în închisoare în Ingham County.

Procurorul din cazul lui Alford a declarat că dovada furnizată în sfârșit de Hertz, ce nu a fost disponibilă în cadrul primului proces, a fost un factor cheie în eliberarea lui Alford.

”Nu credem că putem demonstra culpabilitatea domnului Alford dincolo de standardul de orice urmă de îndoială,” a declarat procurorul într-o declarație oficială. ”Ca urmare, Biroul Procurorilor din Ingham County renunță la cazul împotriva lui Herbert Alford.”

Dacă această chitanță ar fi fost descoperită mai devreme, e posibil ca Alford să nu fi ajuns în închisoare deloc, potrivit avocatului său, White.

”Cred că putem presupune că dacă procurorii nu cred că pot urmări în justiție un caz cu dovadă de alibi acum, atunci cum cred că ar fi putut face asta atunci?” a declarat White. ”Cred că Hertz a greșit grav aici.”

Citește și: Staruri care au făcut ani grei de închisoare. Ce muzician celebru a fost condamnat pentru omorârea unui femei în propria locuință

”Deși nu am putut face rost de istoricul de închiriere din 2011 atunci când a fost cerut în anul 2015, am continuat să depunem eforturi pentru a-l găsi,” au declarat reprezentanții Hertz. ”Cu avansuri în căutarea de date din ultimii ani, am fost capabili să găsim istoricul în anul 2018 și l-am predat imediat.”

În acest moment, după ani de zile petrecuți în închisoare, Alford vrea să dea în judecată compania din cauza chitanței.

Școala care deja vrea să învețe copii să nu mai spună ”mamă” și ”tată”. Cum îi încurajează pe cei mici să vorbească desp... De ce se nasc acum mai mulți copii gemeni decât oricând altcândva în istorie. Explicația la care nu te-ai fi așteptat...
Horoscopul dragostei pentru luna octombrie 2022. Vărsătorii se simt mai aproape de persoana iubită. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul dragostei pentru luna octombrie 2022 spune că nativii vor avea multe momente de...
Horoscopul zilei de 29 septembrie 2022. Balanțele sunt cu gândul la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 septembrie 2022 spune că nativii din zodiac au în față o zi cu multe...
Parteneri
Ce înseamnă dacă te trezești la 3 dimineața. Află ce mesaje îți transmite corpul tău
Catine.ro
Ultimele știri
x