Antena Căutare

O femeie a murit după ce a băut 4 sticle de apă în doar 20 de minute. Ce s-a întâmplat și ce este intoxicația cu apă

O femeie s-a stins din viață după ce a băut 4 sticle de apă în 20 de minute, în timpul unei plimbări cu familia.

imagine cu o sticla de apă luata din magazin Galerie
Femeia a ajuns de urgență la spital din cauza unei intoxicații au apă | sursa foto: Shutterstock

Mai ales în timpul verii, atunci când gradele din termometre cresc din ce în ce mai mult, avem tendința să consumăm mai multă apă, pentru a ne potoli setea și pentru a ne hidrata. O femeie însă și-a pierdut viața după ce a băut 4 sticle de apă în doar 20 de minute.

O femeie a murit după ce a băut 4 sticle de apă în doar 20 de minute. Ce s-a întâmplat, mai exact

Aceasta este tragica situație prin care a trecut Ashley Summers în vârstă de 35 de ani din Indiana, Statele Unite ale Americii. Aceasta se afla la plimbare alături de soțul ei și de cei doi copii ai lor și explora frumusețile lacului Freeman, în luna iulie a acestui an.

Citește și: De ce vor avea sticlele de plastic capacul atașat. Ce spun consumatorii despre noua decizie

Totul părea să fie cât se poate de normal atunci când Ashley a început să aibă dureri de cap și alte simptome de deshidratare, precum o senzație de amețeală. Mama a început să bea apă, însă a spus că parcă nicio cantitate nu pare să îi astâmpere setea. A ajuns astfel să bea 4 sticle de câte 500 de mililitri în aproximativ 20 deminute.

„O sticlă are jumătate de litru de apă și ea a băut 4, deci a înghițit doi litri de apă în 20 de minute. Trebuie să bei această cantitate într-o zi, nu într-un timp atât de scurt”, a declarat Devon Miller, fratele femeii, pentru cei de la WRTV, conform thesun.co.uk.

Ashley Summers s-a întors după plimbare acasă, dar în scurt timp s-a prăbușit. Soțul a dus-o de urgență la spitalul din Indiana și medicii au preluat rapid pacienta. Aceasta prezența o inflamație severă a creierului și, din nefericire, doctorii nu au mai putut face nimic pentru a o salva.

Citește și: De ce este bine să pui o sticlă cu apă sub pat, când te afli într-o cameră de hotel. Trucul dezvăluit de o însoțitoare de bord

Medicii au diagnosticat pacienta cu intoxicația cu apă, cunoscută și drept hiponatremie, ce cauzează un nivel prea scăzut de săruri în sânge. Apare atunci când este consumată o cantitate prea mare de apă într-un timp scurt, lucru ce diluează nivelurile de sodiu din organism. Acest lucru afectează din plin organismul și procesele sale, în special rinichii. Principalele simptome sunt starea generală de rău, crampe musculaare, stări de vomă și dureri de cap. În cazurile cele mai grave, creierul se inflamează și poate apărea confuzia, coma și decesul.

„A fost un maare șoc pentru noi, nu ne venea să credem că ceea ce s-a întâmplat este adevărat”, a mai zis fratele femeii.

Potrivit specialiștilor, cazurile de intoxicație cu apă apar în special vara, atunci când senzația de sete e mult mai intensă și apare mai frecvent.

O femeie a comandat mâncare și o sticlă de vin. Nu i-a venit să creadă când a privit nota de plată. Ce a putut să scrie ... Bărbatul care a făcut un test ADN doar de distracție a avut surpriza vieții. A aflat “cel mai întunecat” secret al bunic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x