Antena Căutare

De ce vor avea sticlele de plastic capacul atașat. Ce spun consumatorii despre noua decizie

Uniunea Europeană propune soluție pentru a colecta mai ușor deșeurile din plastic. Capacul nu se va mai desface cu totul, ci va avea un inel de siguranță de pe sticlă. De când intră în vigoare proiectul.

colaj foto bărbat care bea apă dintr-o sticlă de plastic Galerie
Uniunea Europeană propune soluție pentru a colecta mai ușor deșeurile din plastic. Capacul nu se va mai desface cu totul, ci va avea un inel de siguranță de pe sticlă. De când intră în vigoare proiectul. | Shutterstock

Plasticul reprezintă 80% din deșeurile de plastic care sunt aruncate la întâmplare anual, potrivit cercetătorilor. În ultima vreme se discută tot mai mult despre modalitățile prin care am putea să reciclăm mai mult, așa că Uniunea Europană a venit cu o directivă importantă.

Prima țară din lume care interzice pungile de plastic pentru produsele proaspete din supermarketuri. Cum se vor face cumpărăturile

Directiva europeană privind sticlele de plastic. De ce nu vor mai putea fi date jos dopurile

Sticlele de platic vor avea capacul detașat pentru a mai împiedica dopul să cadă și să fie lăsat la voia întâmplări.

„Este o directivă UE, va intra în vigoare în iulie 2024. Ideea din spatele ei: sticlele să fie returnate împreună cu capacul. Dacă un capac rămâne atașat de sticlă, acesta nu poate fi pierdut și rămâne în bucla de reciclare. Și dacă noul sistem este folosit corect, mica schimbare nu ar trebui să reducă plăcerea de a bea”, a explicat compania Coca Cola Germania.

Astfel, toți europenii, printre care și românii, trebuie să se obișnuiască să bea sucul sau apa cu dopul atașat de sticlă, ceea ce poate fi uneori incomod.

Directiva aceasta a fost lansată în aprilie 2023 de compania Coca Cola, una dintre cele mai mari companii producătoare de sucuri. Acest demers face parte și dintr-o inițiativă europeană care susține că până în 2030 ar trebui redusă cantitatea de deșeuri de plastic. Inițiativa aceasta a fost aplicată pentru prima dată în Germania în urmă cu un an. Compania s-a confruntat cu numeroase critici din cauza acestui demers, utilizatorii spunând că este enervant să consume băutura cu dopul atașat de sticlă.

Cât plastic înghiți într-o săptămână dacă bei apă îmbuteliată. Specialiștii trag un semnal de alarmă

„În prezent, 20% din totalul portofoliului ambalat în PET este îmbuteliat în PET reciclat și 100% din portofoliul de băuturi răcoritoare al Sistemului Coca-Cola este disponibil în ambalaje reciclabile. Credem că o lume fără deșeuri este posibilă, de aceea ne vom continua eforturile pentru a atinge noi etape importante în această călătorie”, a declarat Jovan Radosavljevic, General Manager Coca-Cola HBC România, potrivit modernbuyer.ro.

Amenda uriașă primită de o femeie din Caraș-Severin, după ce și-a abandonat pe stradă pisica rănită. La ce sumă ajunge p... Video | Un tir a fost filmat pe contrasens pe Autostrada Timișoarei. Ce pedeapsă a primit șoferul buclucaș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x