Antena Căutare

O femeie se plimba pe plajă, când a dat peste o creatură hidoasă, plină de tentacule. Cineva i-a spus că se mănâncă: „E viu”

O femeie a dat peste un specimen neobișnuit, plin de tentacule, în timp ce făcea o plimbare pe plajă.

crustacee plaja
O femeie se plimba pe plajă, când a dat peste o creatură hidoasă, plină de tentacule. Cineva i-a spus că se mănâncă: „E viu” | Facebook

Kyley Morman a fost atât uimită, cât și revoltată de ceea ce a găsit pe plaja Papamoa din Golful Plenty din Noua Zeelandă, săptămâna trecută, scrie Daily Mail.

Citește și: Creatură misterioasă, surprinsă pe camerele de supraveghere. Silueta dubioasă încearcă să se apropie de mașina unui proprietar

O femeie se plimba pe plajă, când a dat peste o creatură hidoasă, plină de tentacule. Cineva i-a spus că se mănâncă: „E viu”

„Am dat peste asta pe plajă... Avea tentacule asemănătoare viermilor și părea că sunt creaturi vii în scoici”, a scris ea pe rețelele de socializare.

„M-a uimit, dar a fost cam dezgustător în același timp”, a fost mesajul ei.

Descoperirea bizară, lungă de aproximativ cinci metri, este considerată a fi niște penduculate (Lepas anatifera), care trăiesc de obicei în ape, departe de țărm.

Wilma Blom, un curator de nevertebrate marine de la Muzeul Auckland, a declarat pentru New Zealand's Stuff că vânturile recente din nord-est le-au adus pe țărm.

Deși creaturile sunt adesea mâncate, în special în culturile mediteraneene, Wilma Blom a spus că „nu le-a mâncat niciodată”.

Profesorul asociat Ian Tibbetts de la Universitatea din Queensland pentru Yahoo News Australia susține că se pot atașa de delfini și țestoase.

Citește și: Creatura rară care a apărut pe Everest. Fotograful a capturat momentul care a făcut înconjurul lumii: „Fantoma de pe Himalaya”

Sunt considerate o delicatesă

Acest tip de crustaceu mic, cu aspect ciudat, se ancorează pe suprafețele dure și sunt greu de recoltat. În unele țări europene, acestea sunt considerate o delicatesă rară.

Sunt înrudite cu crustaceele mai des întâlnite și consumate, cum ar fi crabii, homarii și creveții. De obicei, se găsesc crescând în ciorchini, sunt ancorați pe o suprafață dură printr-o tulpină numită peduncul.

În funcție de specie, acest peduncul poate fi scurt sau poate crește în lungime și variază de la portocaliu la maro închis și negru.

Corpul propriu-zis este o structură oarecum conică alcătuită din plăci - numărul, culoarea, textura și dimensiunea cărora variază în funcție de specie. La unele specii, aceste plăci sunt netede, în timp ce la altele sunt ornamentate sau striate.

Cine este femeia care a născut 69 de copii. Valentina a trăit până la 75 de ani... Bebelușul care la 19 luni e mai mare decât fratele său de 4 ani. Cântărește 14 kilograme: ”Dacă îi dai de mâncare, e fer...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x