Antena Căutare

O fetiță a luat varicelă de la grădiniță și în scurt timp a ajuns de urgență la spital. Medicii i-au pus un diagnostic crunt

O fetiță a luat varicelă de la grădiniță și în scurt timp a ajuns de urgență la spital. Medicii i-au pus un diagnostic crunt și a copila a ajuns să se zbată pentru viața ei.

fetita care are varicela Galerie
Copila a avut de suferit de pe urma complicațiilor date de varicelă | sursa foto: Profimedia

Aceasta este dureroasa situație prin care a trecut o copilă în vârstă de doar 5 ani. Aceasta a luat varicelă de la grădiniță și totul a început cu o erupție pe corp. Totuși, în scurt timp starea i s-a deteriorat rapid și părinții au dus-o de urgență la spital. Acolo, medicii i-au pus un diagnostic crunt.

O fetiță a luat varicelă de la grădiniță și în scurt timp a ajuns de urgență la spital. Medicii i-au pus un diagnostic crunt

Leanne Passey a observat într-o zi că pe corpul fetiței sale a apărut o erupție puternică, ce a dat fetiței sale prurit. Inițial, femeia nu s-a îngrijorat prea tare, căci a crezut că este vorba despre o formă obișnuită de varicelă, cel mai probabil luată de copoilă de la grădiniță.

Citește și: Cum îți dai seama dacă erupția de pe pielea copilului e varicelă sau variola maimuței. Cum se manifestă monkeypox la cei mici

Totuși, într-un timp extrem de scurt, starea micuței s-a deteriorat rapid. Văzând semne tot mai clare că cea mică se simte din ce în ce mai rău, femeia a decis s-o ducă de urgență la spital. Acolo, medicii i-au făcut numeroase teste și analize și nu a durat mult până ce i-au pus un diagnostic crunt.

Din cauza unui streptococ A, varicela a căpătat o formă extrem de gravă și o suprainfecție cu bacterie a dus-o pe copilă în situația de-a se lupta pentru viața ei. Fără să mai stea pe gânfuri, medicii au decis ca pacienta să fie ținută în comă indusă, pentru ca aceasta să poată suporta mai ușor durerile crunte.

Citește și: O femeie s-a trezit brusc în timpul nopții fiindcă avea mâncărimi puternice (prurit). Când a ajuns la spital, medicii i-au pus un diagnostic crunt, ce i-a schimbat radical viața

Fetița a petrecut trei săptămâni în spital și a avut nevoie să facă chiar și o operație de patru ore în cadrul căreia medicii au încercat să înlăture bacteria care îi „mânca” pielea. Întâmplarea a avut loc în luna iulie a anului 2022.

După cele întâmplate, fetița a rămas cu o imensă cicatrice pe partea dreaptă a corpului, însă acum este sănătoasă și fericită că a scăpat cu bine, au informat cei de la thesun.co.uk.

Mama micuței a decis să facă publică povestea pentru a transmite un semnal de alarmă pentru ca alți părinți să știe cât de periculoasă poate deveni varicela, în unele situații. Specialiștii în medicină încurajează vaccinarea copiilor pentru a preveni posibile complicații date de varicelă.

Un doodle special de la Google marchează Ziua Profesorului în Turcia... Îl mai ții minte? Ce se mai știe de “băiețelul înghețat” care mergea 4 kilometri prin viscol să ajungă la școală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x