Antena Căutare

O localitate din Spania a gasit solutia pentru problemele sale: pune la dispozitie teren agricol pentru cultivarea de marijuana

Consiliul municipal al unui orasel spaniol a gasit o solutie pentru problemele sale economice, aceleasi ca peste tot: somaj, datorie mare si recesiune. Numai ca solutia este nu doar ciudata, ci si la limita legii: consilierii doresc sa planteze marijuana pe un teren de sapte hectare.

Rasquera, un orasel din Catalonia, la sud de Barcelona, era cunoscut pana acum pentru plantatiile sale de maslini si migdali, ca si pentru marile turme de capre. Dar, daca proiectul consilierilor municipali se va realiza, localitatea va deveni unul din cei mai mari producatori de cannabis din intreaga Europa. Proiectul a nascut deja polemici in orasel.

Cei mai multi localnici spun insa ca, decat someri, prefera sa se recalifice in cultivarea marijuanei. Mai ales ca, potrivit primarului, afacerea nu este catusi de putin ilegala. Legile spaniole nu interzic nici consumul de cannabis, nici cultivarea plantei pentru folosinta personala. Dar tot mai multi spanioli amatori de drog interpreteaza legea in felul lor: in loc sa-si creasca singuri plantele de cannabis in gradina sau in balcon, se reunesc in cluburi pentru a le cultiva mai eficient, pe suprafete mari.

Tocmai cu un asemenea club, cu cinci mii de membri, a semnat primaria din Rasquera primul sau contract pentru livrarea de marijuana, in valoare de un milion 300.000 de euro. Iar discutiile au inceput si cu un alt club de drogati, si mai mare. Desfacerea este, prin urmare, asigurata dar mai ramane sa se obtina acordul autoritatilor superioare, care ar putea sa nu interpreteze la fel legea.


Amuzant: Ce am invatat despre sfarsitul lumii din filme... Ministrul libanez de Interne a ramas de doua ori fara haina in timpul vizitei in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x