Antena Căutare

O mumie veche de 2.000 de ani a fost gasita in podul unei case din Marea Britanie

Ceea ce parea a fi o mumie falsa s-a dovedit a fi o relicva veche de 2.000 de ani. Este descoperirea unui britanic, care a primit mostenire de la tatal sau o pisica mumificata, despre care credeau ca este falsa. Tocmai de aceea nu s-au grabit sa faca teste pentru a confirma sau infirma autenticitatea. Dupa ce a stat inchisa in pod timp de cateva decenii, acum, mumia a ajuns la loc de cinste, la un muzeu din Cornwall.

Radiografiile au dovedit autenticitatea mumiei, care a stat inchisa in podul unei case din Cornwall timp de mai bine de cinci decenii, crezand ca este vorba despre un fals. Barbatul care a facut descoperirea sustine ca mumia a fost mostenita de la tatal sau, un doctor in egiptologie, care colabora cu mai multe muzee din Marea Britanie. Acestea ii ofereau adeseori cadouri de multumire drept relicve, insa nimeni nu ar fi banuit ca e vorba de o mumie autentica.

"Tatal meu m-a rugat sa ii fac radiografii. Am gasit-o saptamana trecuta si m-am gandit ca este timpul sa fac asta. Astfel ca am dus-o la veterinar, care a confirmat ca este vorba despre o pisica mumificata", a spus barbatul.

Insa radiografiile au dezvaluit un aspect si mai important al mumiei.

"Cel mai important lucru este ca gatul sau este intact. Daca ar fi fost o mumie de sacrificiu, ar fi avut gatul rupt, conform traditiilor din acele vremuri. Acest lucru denota ca pisica era foarte indragita de proprietarul sau", a declarat detinatorul relicvei.

Acum, mumia sta la un loc de cinste in muzeul din Cornwall.

OBSERVATOR SPECIAL: Regele nesuferitilor. Pacaleste si enerveaza oamenii mai des decat respira... E oficial!!! De azi avem noua unitate pentru masurarea lenei: 1 RADET...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x