Antena Căutare

O româncă a clădit o afacere cu un concept inedit în Portugalia! Nu are niciun angajat, doar voluntari. „Eu, în schimbul cazării, cer 25 de ore de muncă”

Românca care a trăit 21 de ani în cinci țări diferite și-a clădit o afacere cu un concept inedit. În Cipru și-a construit o casă, pe care a cărat-o în containere, în Irlanda a învățat faptul că timpul este cel mai de preț, în Brazilia a înțeles ce înseamnă sărăcia, Portugalia i-a devenit casă.

Românca care a trăit 21 de ani în cinci țări diferite și-a clădit o afacere cu un concept inedit. În Cipru și-a construit o casă, pe care a cărat-o în containere, în Irlanda a învățat faptul că timpul este cel mai de preț, în Brazilia a înțeles ce înseamnă sărăcia, Portugalia i-a devenit casă, iar în România nu dorește să se întoarcă.

Din punctul său de vedere, România este bazată pe un concept, din care ea a ieșit și nu dorește să se mai întoarcă. ”Societatea e încă bazată pe cine cunoaște pe cine.”

După experiența trăită în Cipru, Irlanda și Brazilia, Cornelia Bordianu, și-a deschis în anul 2017 o afacere bazată pe un concept inedit, în Portugalia. Un hostel care nu are deloc angați, ci doar voluntari din rândul persoanelor care hoinăresc prin lume.

“Sunt foarte mulți trubaduri prin lumea asta, suntem în secolul în care se călătorește foarte mult, nu sunt vize și ai posibilitatea să stai gratis”, a explicat femeia.

În schimbul cazării, Cornelia cere 25 de ore de muncă. Programul este prin rotație, o zi la recepție, una la bucătărie, alta la curățenie. În total, cinci zile pe săptămână cu câte cinci ore de muncă pe zi, în rest voluntarii sunt liberi să viziteze Lisabona.

„Am pus un maximum de o lună de stat la mine, pentru că nu toți sunt compatibili. Și atunci, o lună nu sunt prejudicii mari, nici la ei, nici la noi. Dar când persoana e responsabilă, flexibilă și îi place, poate sta până la trei luni”, spune românca.

Persoanele care au lucrat în hostelul româncei o descriu pe aceasta ca fiind o persoană cu inima caldă, veselă și frumoasă. “Când am ajuns, Cornelia m-a îmbrățișat din prima, ca și cum ne cunoșteam dintotdeauna și așa a setat tonul întregului meu sejur”.

“Cornelia, managerul, este o persoană frumoasă, cu o inimă mare și e foarte veselă” , a spus o brazileancă despre cea care i-a fost șefă.

Au crezut că vine Apocalipsa și au stat ascunși timp de nouă ani, în Olanda! Motivul pentru care unul dintre ei a fost a... O fiică a descoperit că tatăl ei are o aventură cu mătușa de mai bine de 20 de ani: ”Mama va fi distrusă! A trăit o viaț...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x