Live acumGazda perfecta (r)
Prime Time 20:00Chefi la cutite

O româncă a clădit o afacere cu un concept inedit în Portugalia! Nu are niciun angajat, doar voluntari. „Eu, în schimbul cazării, cer 25 de ore de muncă”

Românca care a trăit 21 de ani în cinci țări diferite și-a clădit o afacere cu un concept inedit. În Cipru și-a construit o casă, pe care a cărat-o în containere, în Irlanda a învățat faptul că timpul este cel mai de preț, în Brazilia a înțeles ce înseamnă sărăcia, Portugalia i-a devenit casă.

Românca care a trăit 21 de ani în cinci țări diferite și-a clădit o afacere cu un concept inedit. În Cipru și-a construit o casă, pe care a cărat-o în containere, în Irlanda a învățat faptul că timpul este cel mai de preț, în Brazilia a înțeles ce înseamnă sărăcia, Portugalia i-a devenit casă, iar în România nu dorește să se întoarcă.

Din punctul său de vedere, România este bazată pe un concept, din care ea a ieșit și nu dorește să se mai întoarcă. ”Societatea e încă bazată pe cine cunoaște pe cine.”

După experiența trăită în Cipru, Irlanda și Brazilia, Cornelia Bordianu, și-a deschis în anul 2017 o afacere bazată pe un concept inedit, în Portugalia. Un hostel care nu are deloc angați, ci doar voluntari din rândul persoanelor care hoinăresc prin lume.

“Sunt foarte mulți trubaduri prin lumea asta, suntem în secolul în care se călătorește foarte mult, nu sunt vize și ai posibilitatea să stai gratis”, a explicat femeia.

În schimbul cazării, Cornelia cere 25 de ore de muncă. Programul este prin rotație, o zi la recepție, una la bucătărie, alta la curățenie. În total, cinci zile pe săptămână cu câte cinci ore de muncă pe zi, în rest voluntarii sunt liberi să viziteze Lisabona.

„Am pus un maximum de o lună de stat la mine, pentru că nu toți sunt compatibili. Și atunci, o lună nu sunt prejudicii mari, nici la ei, nici la noi. Dar când persoana e responsabilă, flexibilă și îi place, poate sta până la trei luni”, spune românca.

Persoanele care au lucrat în hostelul româncei o descriu pe aceasta ca fiind o persoană cu inima caldă, veselă și frumoasă. “Când am ajuns, Cornelia m-a îmbrățișat din prima, ca și cum ne cunoșteam dintotdeauna și așa a setat tonul întregului meu sejur”.

“Cornelia, managerul, este o persoană frumoasă, cu o inimă mare și e foarte veselă” , a spus o brazileancă despre cea care i-a fost șefă.