Antena Căutare

O scrisoare veche de 430 de ani arată că dragostea nu are margini: ”Te rog, privește cu atenție această scrisoare și vino în visele mele”

Dragostea este cel mai frumos și mai pur sentiment de pe pământ. Mărturie stau cuvintele scrise cu 430 de ani de ani în urmă.

Dragostea este cel mai frumos și mai pur sentiment de pe pământ. Mărturie stau cuvintele scrise cu 430 de ani de ani în urmă.

Femeia care a scris această scrisoare a suferit o mare pierdere când partenerul ei a decedat cu puțin timp înainte ca aceasta să nască un băiețel. Scrisoarea a fost descoperită pe piepul bărbatului într-un mormânt antic din Andong. Bărbatul care a trăit în secolul 16, era membru al clanului Goseong Yi și a murit la vârsta de 30 de ani.

”Către Tatăl lui Won

1 Iunie, 1586

Mi-ai spus întotdeauna, "Draga mea, să trăim împreună până părul nostru devine gri și să murim în aceeași zi." Cum ai putut să te stingi fără mine? Pe cine să mai ascultăm noi, eu și băiețelul meu și cum să mai trăim? Cum ai putut pleca înaintea mea?

Cum mi-ai dăruit inima și cum ți-am dăruit inima? De câte ori stăteam unul lângă celălalt, întinși, îmi spuneai mereu: "Draga mea, oare ceilalți oameni se iubesc și se prețuiesc așa cum facem noi? Sunt oare asemenea nouă?". Cum poți lăsa în urmă toate acestea și pleca înaintea mea?

Nu pot trăi fără tine. Vreau să vin cu tine. Te rog, ia-mă acolo unde ești tu. Sentimentele mele față de tine pe lumea asta, nu le pot uita, iar nefericirea este fără margini. Unde să îmi așez de acum inima și cum să pot trăi cu acest copil, ducându-ți dorul? Te rog, privește această scrisoare și spune-mi cu detalii, în vis.

Pentru că vreau să îți aud vorbele în vise. Îți scriu această scrisoare și ți-o încredințez. Te rog, privește-o cu atenție și vorbește-mi.

Când îl voi naște pe copilul din mine, pe cine îl va numi el tată? Poate cineva să simtă ceea ce simt? Nu e tragedie mai mare ca aceasta, sub cer. Ești doar în altă parte, și nu în așa mare suferință, cum sunt eu. Nu există limită și sfârșit pentru nefericirea mea, pe care abia pot să o exprim. Te rog, privește cu atenție această scrisoare și vino în visele mele, arată-mi-te în detaliu și spune-mi.

Cred că te pot vedea în vise. Vino la mine în secret și arată-te. Nu există limită pentru ceea ce vreau să spun și mă opresc aici."

Manuscrisul se află acum în curtezia Universității Naționale din Andong.

Imagini unicat din casa interzisă românilor, înainte de '89: Palatul Primăverii, locul în care Ceaușeștii călcau pe covo... Aparențele pot fi înșelătoare! În oglindă soldat, în viață rebel declarat! Galerie foto inedită cu militari, dincolo de ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x