Antena Căutare

Observator Special: Cum sa NU tratezi dependenta de jocuri online. Povestea unui chinez "neinspirat"

Cand iti dai seama ca ai un copil dependent de jocurile pe computer? Nu e greu deloc. In clipa in care constatati ca fiul dumneavoastra sta ore intregi in fata monitorului, ca este total decupat de lumea reala, ca incepe sa se identifice cu personajele pe care le interpreteaza in lumea virtuala, ca investeste o avere pentru a avea o placa video mai buna, un hard mai mare sau niste boxe din ce in ce mai performante. Totusi, cum ne putem scapa odorul de aceasta pasiune nesanatoasa? Un chinez a gasit solutia. A angajat "asasini virtuali", care sa-l lichideze pe fiul sau ori de cate ori intra intr-un joc. Din pacate, s-a dovedit a fi o idee neinspirata.

E lumea plina de jocuri pe computer, dar parca cele mai interesante sunt tot cele online, in care te confrunti - virtual vorbind - cu o gramada de inamici. Trebuie sa ai reflexe bune, o strategie pusa la punct, armament din ce in ce mai eficient. Dar, cel mai important, trebuie sa-ti construiesti un personaj. Doar asa vei putea avea o identitate de sine-statatoare in marea de jucatori.

Desigur, cu cat esti mai bun, cu atat personajul tau este mai respectat. Ce se intampla, insa, in momentul in care esti performant, dar - ori de cate ori intri in joc - apare cineva din neant si te lichideaza? Domnul Feng a considerat ca este cea mai sigura solutie pentru a-l determina pe fiul sau sa se lase de jocurile pe computer. Chinezul a angajat nu unul, ci mai multi "asasini virtuali", care sa lichideze personajul fiului sau, ori de cate ori acesta vrea sa joace.

Asa s-a si intamplat. Feng jr. a intrat in joc o zi, doua, trei, pana si-a dat seama ca ceva nu este in regula. Stia ca, in mod normal, nu i s-ar fi intamplat asa ceva. Doar are 23 de ani, este un jucator experimentat, e respectat de comunitatea de gameri. Deci cum? De unde apar toti acesti "asasini", care nu-i permit sa-si continue jocul.

Domnul Feng-tatal exulta de fericire. Daca totul mergea asa cum planificase, juniorul va renunta la viata virtuala si va trai si el ca toti oamenii. Isi va gasi ceva de lucru, va iesi din casa mai des, va avea si prieteni in carne si oase.

Ce nu a luat, insa, in calcul a fost solidaritatea jucatorilor. Lui Feng jr. nu i-a luat prea mult timp sa afle de complotul pus la cale de tatal sau. Rezultatul nu a fost cel pe care si-l dorea domnul Feng. Nu doar ca juniorul s-a suparat cumplit pe el, dar i-a mai si jurat ca nu se va angaja niciodata si ca isi va dedica viata jocurilor pe computer.

Probabil domnul Feng ar fi fost mult mai inspirat daca, in loc sa angajeze "asasini virtuali", ar fi refuzat sa mai plateasca internetul fiului.

foto: allhealthhub.com

Poveste emotionanta in SUA: O familie si-a recuperat cainele cu doar cateva ore inainte sa fie eutanasiat!... Observator special: Visatul cu ochii deschisi. Ce spun cercetatorii britanici...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x