Antena Căutare

Ouă Paște 2022. Cum le pregătești de vopsit pentru a se colora uniform și ce truc te ajută să le păstrezi proaspete multă vreme

Ouăle de Paște sunt un simbol al sărbătorilor pascale. Încă din Joia Mare, gospodinele pregătesc și vopsesc ouăle, iar multe dintre ele apelează la diverse trucuri pentru a obține rezultate mai bune. Află din rândurile următoare cum să le pregătești pentru vopsit și cum să le păstrezi proaspete.

oua de paste vopsite rosii tinute in mana de doua persoane care ciocnesc
Ouăle de Paște sunt un simbol al sărbătorilor pascale. Încă din Joia Mare, gospodinele pregătesc și vopsesc ouăle, iar multe dintre ele apelează la diverse trucuri pentru a obține rezultate mai plăcute vizual și de durată. | Shutterstock.com

Ouăle pentru vopsit nu trebuie să fie foarte proaspete pentru că se vor decoji greu, așa că indicat este să fie achiziționate cu câteva zile înainte de fierbere.

Citește și: De ce nu e bine sa te tunzi în săptămâna de dinaintea Pastelui. Ce se întâmplă dacă faci asta în Vinerea Mare

Cum se pregătesc ouăle pentru vopsit ca să prindă culoarea

Pentru a prinde vopseaua, ouăle trebuie să treacă printr-un proces de pregătire. Este indicat ca ele să fie degresate cu apă caldă și detergent de vase.

Întindeți detergentul cu ajutorul unui burete și clătiți-le cu atenție pentru a nu rămâne urme pe suprafața lui. După ce ați făcut asta, puteți să le ștergeți cu un șervet. Apoi, sunt gata pentru a fi puse la fiert.

Citește și: Masa de Paște va fi mai scumpă în 2022. Cât a ajuns să coste carnea de miel sau oaie

Ca să nu se spargă și să se fiarbă uniform, recomandat este să le așezați într-un singur strat și la foc mic. De asemenea, puteți pune o lingură de oțet ca să evitați scurgerea albușului dacă unul dintre ouă se sparge.

Ba mai mult, tot pentru a evita crăparea ouălor, este bine să adăugați și o linguriță de bicarbonat de sodiu în apă.

După 10-12 minute de fierbere, apa se scurge pentru a pune ouăle la vopsit. Apoi se continuă cu vopsirea lor pentru Paște 2022.

Citește și: Ouă vopsite natural cu foi de ceapă

Ce să faci pentru a păstra ouăle proaspete

Ouăle fierte în coajă rezistă doar 7 zile în frigider, spun experții. Deşi aspectul lor nu se modifică, ouăle fierte nu rezistă atât de mult ca cele proaspete pentru că stratul natural protector al acestora, care se găseşte la suprafaţă cojii, se dizolvă.

Fără acest strat, porii din coajă ouălor se deschid, iar bacteriile contaminează produsul mai uşor.

În plus, cel mai bun mod de a păstra ouăle fierte tari este într-un recipient acoperit în frigider. Ouăle pot degaja mirosuri în frigider, motiv pentru care este util să le țineți acoperite.

Citește și: Paste 2022. Ce tradiții și obiceiuri respectă românii în Săptămâna Mare

O femeie și-a cumpărat o casă și renova atunci când a descoperit ceva bizar ascuns sub covor. Peste ce a putut să dea... Jazmyn Forrest a investit 60.000 de lire sterline pentru a se transforma complet. Ce trăsături avea înainte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x